De heer en mevrouw Van Wijk buigen zich over de herinrichtingsplannen van hun straat.
De heer en mevrouw Van Wijk buigen zich over de herinrichtingsplannen van hun straat. Foto: Andries Anderiesen/aa-photograpy.nl

Inloopbijeenkomst voor bewoners Nieuwe Bussummerweg

Buurt & wijk

Projectleider Albert Hoogenkamp wacht in ‘De Engel’ bewoners van de Nieuwe Bussummerweg op. Vandaag is er speciaal voor hen een inloopmiddag en -avond georganiseerd. Op lange tafels liggen borden waarop de vier fases zijn aangegeven waarin het herinrichtingproject van de Nieuwe Bussummerweg is ingedeeld. 

De borden zijn geïllustreerd en zowel de oude als nieuwe situatie wordt daarop geschetst. Achter elke tafel staat iemand die uitleg geeft. Wat meteen opvalt, is dat de projectleider vindt dat bomen de ruimte moeten krijgen.

“In 1925 was de Nieuwe Bussummerweg een zandweg. Tijdens boomfeestdag zijn er toen 75 bomen geplant. De situatie is niet meer van deze tijd en moet dus worden aangepast. Van de 306 bomen waren er 30 ziek. Vanwege de veiligheid hebben we er 30 moeten laten kappen. Ik hoor mensen zeggen dat ze van niets wisten. Dit wil ik graag rechtzetten. In februari hebben we de kap al aangekondigd. We hebben een lastige tijd achter de rug. Vanwege corona konden we niet met bewoners face to face overleggen. Nu kan dat gelukkig met de ..