Helpen maakt happy! Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Ontbijt met ouderen
Bij de Marke De Meenthoek in Huizen wordt gezocht naar vrijwilligers die helpen bij het ontbijt van mensen die dementie. In de huiskamer dek je tafel en ondersteun je de bewoners bij het smeren en snijden van het brood of stimuleer je om het zelf te doen. Je deelt koffie/thee en zorgt dat wordt opgeruimd. Je hebt aandacht voor de bewoners, affiniteit met mensen met dementie, geduld en invoelend vermogen en je kan hygiënisch werken. Voor meer informatie over dementie is er een e-learning en of training beschikbaar.

Penningmeester egelopvang gezocht
Vanuit stichting Egelopvang Midden Nederland (Huizen) wordt zeven dagen in de week door enthousiaste teams gewerkt aan het herstel van deze mooie dieren, met als doel ze weer gezond terug te plaatsen in de natuur. Bij de opvang werken zo’n 80 vrijwilligers, die zich op verschillende manieren inzetten voor de egels zoals: (medische) verzorgers, chauffeurs, administratie, tuinhouders. Het bestuur bestaat momenteel uit drie personen en gezocht wordt naar uitbreiding met een penningmeester.

Assistent activiteitenbegeleider
King Arthur Groep zoekt voor het ontmoetingscentrum in Laren een enthousiaste vrijwilliger die zich wil inzetten als assistent-activiteitenbegeleider. Vanuit het ontmoetingscentrum wordt ondersteuning/begeleiding geboden aan mensen die nog in de thuissituatie wonen met geheugenproblemen, vergeetachtigheid en (beginnende) dementie. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur wordt een gevarieerd aanbod aan activiteiten aangeboden. Heb jij affiniteit met mensen met dementie en interesse om te helpen? Neem dan contact op.

Wandelroute beeldende tekst
Het toegankelijkheidspanel van Huizen is bezig om een wandelroute te maken voor mensen met een visuele beperking. Deze wandelroute wordt voorzien van stops waarbij via een app beeldend wordt uitgelegd wat er te zien is. Hiervoor wordt iemand gezocht die hiervoor teksten kan schrijven. Wil jij helpen? Marcel hoort graag van je.