Het lijkt erop dat de tijdelijke doorgangen vanuit de Blaricummermeent naar het Vierde Kwadrant uiteindelijk niet worden gebruikt.
Het lijkt erop dat de tijdelijke doorgangen vanuit de Blaricummermeent naar het Vierde Kwadrant uiteindelijk niet worden gebruikt. Foto: Casper Bunschoten

Toch geen tijdelijke ontsluiting verkeer Blaricummermeent door Vierde Kwadrant

Buurt / wijk

De bewoners van het Vierde Kwadrant hebben te horen gekregen dat er toch geen verkeer uit de Blaricummermeent door de Etty Hillesumlaan en de Maria Montessorilaan gaat rijden. Het nieuws is vers van de pers en pas volgende week wordt meer bekend.

Hiermee lijkt de soap rondom de tijdelijke ontsluiting van de Blaricummermeent voor bouwverkeer te worden afgesloten. “We hebben deze mededeling van de gemeente Huizen gekregen, maar vanwege vakantie kon er nog niet meer verteld worden. Dat wachten we dus maar af”, vertelt Jaap Weijermans, woordvoerder van de bewoners.

De soap startte halverwege maart. Toen plofte er een brief bij de bewoners op de mat dat er een paar dagen later een tijdelijke ontsluiting zou worden gebouwd. De bruggen zouden nodig zijn nodig tijdens de bestrating van de Zuiderzeedreef, de enige toegangsweg van de Blaricummermeent.