Mad Science zomerkamp in Huizen en Laren op maandag 26 juli.
Mad Science zomerkamp in Huizen en Laren op maandag 26 juli.

Vrijdag 23 juli

Expositie schilderijen

13.00 uur | Galerie Art de Guérison, Nieuweweg 41B, Laren

Expositie Personal Universe toont werk van Ekaterina Kruchkova. De serie van negen werken visualiseert een periode van helderheid en geeft een kijkje in de diepte van de ziel en verbinding met jezelf en het universum. Te zien tot 24 juli.

Sportief wandelen 

9.00 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Sportief wandelen is wandelen op een stevig tempo. Dit is een nieuwe sport waarbij je begeleid door een trainer fanatiek wandelt en werkt aan je conditie. Tussendoor doe je spierversterkende oefeningen. Doe mee aan een gratis proefles.

Boksen (60+)

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok
Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Er wordt geen aandacht besteed aan sparren. Bokshandschoenen zijn aanwezig. 06-36430287 bvk-sports.nl.

Bowls

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. De club kent leden van 60+. Het gaat om het plezier en een gezellige sfeer. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Iedereen herkent het: serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Old Stars walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Walking hockey is bedoeld voor hockeyers/sters vanaf 55 jaar. Nadere info: lmhc.nl ->hockey->old stars hockey.

De pc helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Iedere werkdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Zie ook www.pchelpdeskbel.nl.

Expositie Marjolein de Vries 

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 

Met haar veelal kleurrijke werken hoopt Marjolein deze lichtpuntjes te verspreiden. Met regenboogkleuren en met haar kenmerkende zwart-wit lijntekeningen. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden in het Huis van Eemnes tot 28 augustus.

Tai chi (senioren)

11.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Iedereen weet dat bewegen essentieel is voor een goede gezondheid. Wil je aan je gezondheid en vitaliteit werken op een manier die bij je past? De langzaam vloeiende bewegingen van tai chi kunnen tot op hoge leeftijd worden uitgevoerd.

Ouderen gym

11.30 uur | Wijkcentrum Holleblok
Huizen

Elke vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur een 60+ gymles; zittend en staand. Van 2 t/m 29 augustus 2021 en andere schoolvakanties zijn er geen lessen. Gratis proefles. Docent Froukje van ’t Hoff. Info: 06-34110723. 

Expositie schilderijen 

13:00 uur | Galerie Art de Guérison Laren

Expositie Personal Universe toont werk van Ekaterina Kruchkova. De serie van negen werken visualiseert een periode van helderheid en geeft een kijkje in de diepte van de ziel en verbinding met jezelf en het universum. Te zien tot 24 juli.

Inloopspreekuur e-books 

15.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 

Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij, of vragen heeft over, het lenen van e-books, het online reserveren of het gebruik van de diverse bibliotheekapps. Het digitale spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt zo binnenlopen.

Jiujitsu vanaf 12 jaar

19.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze sport vormt de basis van de Japanse zelfverdedigingssport. Zowel val- en werptechnieken als trap- en stoottechnieken komen tijdens de training aan bod. Info: www.osorezu.nl of 06-15273036.

Zaterdag 24 juli

Obstacle training in de Kooi

9.15 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Heb jij altijd al eens zo’n supergave obstakel-run willen doen of zoek je een activiteit om naast je bootcamp/hardlopen toe te passen? Dan is de obstakeltraining misschien precies wat je zoekt. Probeer het uit met een gratis proefles.

Bootcamp | Blaricum

9.30 uur | Parkeerplaats De Goede Gooier

De bootcamp trainingen zijn buiten, duren 60 minuten. Zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining, en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles

Zondag 25 juli

Sportief Wandelen

10.00 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Sportief Wandelen is wandelen op een stevig tempo. Tussendoor doe je spierversterkende oefeningen. Doe mee aan een gratis proefles.

Bootcamp 

10.00 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining. De trainingen zijn op woensdagavond 19.30 uur en zondagochtend 10.00 uur. Een proefles is bij ons altijd gratis.

Maandag 26 juli

Mad Science zomerkamp 

9.00 uur | Bibliotheek Laren-Blaricum Laren

Ben jij tussen de 7 en de 11 jaar, wil jij in de zomervakantie experimenteren, nieuwe vrienden maken en plezier hebben? Kom dan naar het Mad Science zomerkamp. Doe je ook mee? Schrijf je snel in op https://inschrijven.mad-science.nl/kamp.

Workshop: draadfiguur

10:00 uur | Huis van Eemnes Eemnes

Steek je handen uit de mouwen en kom iets maken met hout, draad en spijkers. Deze ochtend gaan we draadfiguren maken met grof geschut. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Golden oldies dansles

15.15 uur | Meentamorfose Huizen

In het wijkcentrum de Meentamorfose is er van 15.15 tot 16.15 uur een Golden oldies dansles (60+). We hebben een Jazzy dansstijl en dansen voor ons plezier. Gratis proefles, geen les van 2 /tm 29 augustus en in de andere schoolvakanties. 

Spreekuur schuldhulpmaatje 

17.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 

Je wordt geholpen door deskundige vrijwilligers die je geheel vrijblijvend advies kunnen geven over vragen op terreinen als huurrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht en meer.

Dinsdag 27 juli

Walking football 

10.00 uur | SV Laren Laren

Walking football is voetbal voor 60 plussers dus niet hardlopen, hoog schieten etc. Kom vrijblijvend eens kijken en meedoen. Zie ook: https://www.svlaren99.nl/1051/walking-football/ of 06-51288842.

Pencak Silat bij Osorezu Dojo

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

De Indonesische Vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Www.osorezu.nl.

Woensdag 28 juli

Kom bewegen

10.00 uur | Sportvereniging
Huizen

Kom lekker bewegen en voetballen bij WF SV Huizen. En maak nieuwe sociale contacten. Mannen en vooral vrouwen van 60+ zijn van harte welkom. info: jan.honing@planet.nl.

Fit de zomer door 

19.30 uur | La Place Laren

Met powerwalken loop je op hoog tempo en doe je spierversterkende oefeningen. Super intensief! De hele zomer op woensdag om 19.30 uur en zaterdag om 9.30 uur. Vetrekpunt: La Place. Opgeven? mail naar info@kickess.nl of app/bel naar: 0628652523 (Esther).

Donderdag 29 juli

Inloopspreekuur 

13.00 uur | Brinkhuis Laren

U kunt met vragen voor uzelf of zorgen over een ander terecht bij het informatiepunt sociaal wijkteam Laren. Wij zijn bereikbaar via 035-3034627 of via
sociaalwijkteam@laren.


Expositie Marjolein de Vries in het Huis van Eemnes tot 28 augustus.