De computerlessen starten in september weer.
De computerlessen starten in september weer. Foto: Brassershoeve

Digitaal vaardig worden bij de Brassershoeve

Algemeen

HUIZEN - Wie digitaal vaardig wil worden kan terecht bij het ontmoetingscentrum voor 55-plussers De Brassershoeve aan de Waterstraat 2.

“De afgelopen tijd leert ons dat omgaan met een computer, tablet of telefoon nog belangrijker is geworden in ons leven. We moeten voor meer zaken een computer gebruiken. Dit wordt versterkt in deze corona pandemie. Veel senioren hebben hier moeite mee en dat zorgt voor ongemak en frustratie”, aldus Geert Vedder Coördinator Computerlessen.

Helpen
Wat kun je hieraan doen? “Je kunt je kinderen, je buren of een goede vriend vragen je hiermee te helpen. Dat is een oplossing mits je voor deze hulp goede afspraken kunt maken. Je wordt daarmee echter wel afhankelijk van anderen en dat is niet prettig.”

“Je bent echter nooit te oud om te leren, zegt het spreekwoord en dat geldt zeker voor het leren omgaan met een computer een tablet of een smartphone. Het is niet moeilijk als je bereid bent om hierin tijd en energie te investeren.”

Senioren
“Er is daarvoor hulp beschikbaar speciaal gericht op senioren waarbij je in een rustig tempo kunt werken aan je zelfvertrouwen en je angst wordt omgezet in nieuwsgierigheid.”

“Kom naar de Brassershoeve. In ons ontmoetingscentrum voor 55 plussers aan de Waterstraat in Huizen worden computerlessen gegeven. In september starten we weer met groepslessen voor maximaal 3 of 4 personen.”

Individueel les
“Ook geven we individueel les waarbij we zoveel mogelijk rekening kunnen houden met de wensen en de mogelijkheden van de cursist. Kom gerust langs of bel voor meer informatie.”

“Heb je een acuut probleem of een vraag met betrekking tot computergebruik, dan kun je terecht bij onze helpdesk op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Vanzelfsprekend houden we ons aan de corona maatregelen.”

Inlichtingen
Telefonische inlichtingen met behoeve tot de computercursussen zijn verkrijgbaar bij Geert Vedder 06-11419308 of per email: cursussen@debrassershoeve.nl. Meer informatie is ook te vinden op debrassershoeve.nl.