Ouderen gym op vrijdag 30 juli in Huizen.
Ouderen gym op vrijdag 30 juli in Huizen.

Vrijdag 30 juli

Tai chi (volwassenen)

9.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Ben je op zoek naar een manier om meer balans in je leven te brengen? De beoefening van tai chi heeft al veel mensen de weg naar evenwicht, rust en verdieping gebracht. Wanneer we de bewegingen uitvoeren is onze aandacht bij ontspanning en loslaten.

Sportief wandelen

9.00 uur | Sporthart 't Gooi Huizen

Sportief wandelen is wandelen op een stevig tempo. Dit is een nieuwe sport waarbij je begeleid door een trainer fanatiek wandelt en werkt aan je conditie. Tussendoor doe je spierversterkende oefeningen. Doe mee aan een gratis proefles.

Boksen | 60+

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Tijdens deze lessen word er vooral gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Er wordt geen aandacht besteed aan sparren. Bokshandschoenen zijn aanwezig. Info: 06-36430287 of bvk-sports.nl.

Bowls

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. De club kent leden van 60+. Het gaat om het plezier en een gezellige sfeer. Nieuwe leden worden door een ervaren speler geïnstrueerd over hoe het spel werkt en wat de belangrijkste spelregels zijn. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neemtafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club 

Walking hockey is bedoeld voor hockeyers/sters vanaf 55 jaar. Nadere info: lmhc.nl ->hockey->old stars hockey.

Expositie 

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 

Met haar veelal kleurrijke werken hoopt Marjolein de Vries lichtpuntjes te verspreiden. Met regenboogkleuren en met haar kenmerkende zwart-wit lijntekeningen. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden in het Huis van Eemnes tot 28 augustus.

De pc helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Iedere werkdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Zie ook www.pchelpdeskbel.nl.

Tai chi (senioren)

11.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Iedereen weet dat bewegen essentieel is voor een goede gezondheid. Wil je aan je gezondheid en vitaliteit werken op een manier die bij je past? De langzaam vloeiende bewegingen van tai chi kunnen tot op hoge leeftijd worden uitgevoerd.

Ouderen gym

11.30 uur | Holleblok Huizen

Elke vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur een 60+ gymles; zittend en staand. Van 2 t/m 29 augustus 2021 en andere schoolvakanties zijn er geen lessen. Gratis proefles. Docent Froukje van ’t Hoff. Info: 06-34110723. 

Inloopspreekuur e-books 

15.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 

Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij, of vragen heeft over, het lenen van e-books, het online reserveren of het gebruik van de diverse bibliotheek apps. Het digitale spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt zo binnenlopen.

Jiujitsu vanaf 12 jaar

19.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze sport vormt de basis van de Japanse zelfverdedigingssport. Zowel val- en werptechnieken als trap- en stoottechnieken komen tijdens de training aan bod. Info: www.osorezu.nl of 06-15273036.

Zaterdag 31 juli

Obstacle training in de Kooi

9.15 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Heb jij altijd al eens zo’n supergave obstakel-run willen doen of zoek je een activiteit om naast je bootcamp/hardlopen toe te passen? Dan is de obstakeltraining misschien precies wat je zoekt. Probeer het uit met een gratis proefles.

Bootcamp | Blaricum

9.30 uur | Parkeerplaats De Goede Gooier

De bootcamp trainingen zijn buiten, duren 60 minuten. Zijn afwisselend en bestaan uit: krachttraining, conditietraining, en buikspierkwartier. Lessen gaan altijd door. Ga naar bvk-sports.nl en boek jouw gratis proefles.

FitFight

10.15 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

FitFight is een intensieve workout voor iedereen. Het is een mix tussen fitness, crossfit en (kick)boksoefeningen. Tijdens deze training ligt de nadruk minder op de techniek, maar meer op kracht en conditie. Doe jij mee? Een proefles is gratis.

Workshop: wijnproeverij

17.00 uur | Huis van Eemnes 

Hoe wordt wijn gemaakt? Wat proef je in een wijn? Vinoloog Maarten Vaal leert het je allemaal.

Zondag 1 augustus

Trailrunning

10.00 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Trailrunning is een avontuurlijke manier van hardlopen op wisselende, onverharde ondergronden en geaccidenteerd terrein. We lopen steeds een andere mooie route door de natuur in Het Gooi. Wil jij ook de mooiste paadjes ontdekken? Doe mee.

Bootcamp in de Gooise natuur

10.00 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie. De trainingen zijn op woensdagavond 19.30 uur en zondagochtend 10.00 uur. Een proefles is bij ons altijd gratis.

Maandag 2 augustus

Kringloopwinkel 

13.30 uur | Poolvos 2

Wij zijn geopend op maandag en dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Vanaf 1 augustus alle zomerkleding voor 2 euro.

StepBridge wedstrijden.

19.00 uur | Bridgeclub Acol
Huizen

Bridgewedstrijden door middel van de computer onder leiding van een officiële wedstrijdleider. Vraag om informatie/meld je aan bij: Bridgeclub Acol, Piet van Steijn, pvsteijn9@gmail.com of bel 06-25118400.

Young bootcamp

19.00 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Blijf sterk, fit en actief, ook naast je andere sport. Young bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie voor fanatieke jongeren tot 18 jaar. Doe jij ook mee? Een proefles is gratis.

CrossFit

19:30 uur | Sporthart 't Gooi
Huizen

Outdoor fitness, op een hoge intensiteit, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitvoeren. In de kooi, door Crossfit Huizen. Doe mee aan een gratis proefles.

Spreekuur rechtswinkel 

19.30 uur | De Draaikom Huizen

Heeft u vragen of advies nodig over een (juridische) kwestie, dan kunt u terecht bij de rechtswinkel. U wordt geholpen door een team van twee deskundige juristen die over diverse rechtsgebieden advies en/of informatie kunnen geven. U bent welkom.

Dinsdag 3 augustus

Walking football 

10.00 uur | SV Laren 

Walking football is voetbal voor 60 plussers dus niet hardlopen, hoog schieten etcetera. En koffie na afloop. Kom vrijblijvend eens kijken en meedoen. Zie ook www.svlaren99.nl/1051/walking-football/ of bel 06-51288842.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de Brassershoeve, Waterstraat 2 Huizen. Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten: 4 euro per bezoek.

Blackroll-training 

19.30 uur | Sporthart 't Gooi

Een Blackroll-training is een holistische bindweefsel-training met een foamroller waarbij je werkt aan je balans, flexibiliteit, kracht en conditie. Wil je dit eens proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Mindfulness zomer cursus 

19.30 uur | Bala Huizen

Je maakt kennis met de belangrijkste mindfulness meditaties, we bewegen in aandacht en mediteren met muziek. En we ontsluieren de oeroude geheimen van ons brein om te begrijpen wat de drijfveren zijn van ons doen en laten.

Woensdag 4 augustus

Kom bewegen

10.00 uur | Sportvereniging
Huizen

Kom achter de geraniums vandaan! Kom lekker bewegen en voetballen bij WF SV Huizen. En maak nieuwe sociale contacten. Mannen en vooral vrouwen van 60+ zijn van harte welkom. Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. info: jan.honing@planet.nl.

Tuimeljudo 

14.45 uur | Osorezu Dojo Huizen

Tuimeljudo is judo voor peuters. Meer info: www.osorezu.nl of bel 06-15276036.

Fit de zomer door 

19.30 uur | La Place Laren

Met powerwalken loop je op hoog tempo en doe je spierversterkende oefeningen. Super intensief. De hele zomer op woensdag om 19.30 uur en zaterdag om 9.30 uur. Vetrekpunt: La Place. Opgeven: mail naar info@kickess.nl of app/bel naar: 06-28652523 (Esther).

Donderdag 5 augustus

Inloopochtend

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes 

SeniorWeb Eemnes houdt op elke 1e en 3e donderdagochtend van de maand een inloopochtend voor al uw vragen, problemen met uw pc, tablet of smartphone.

Inloopspreekuur 

13.00 uur | Brinkhuis Laren

U kunt met vragen voor uzelf of zorgen over een ander terecht bij het informatiepunt sociaal wijkteam Laren. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 035-3034627 of per mail via sociaalwijkteam@laren.

Vrijdag 6 augustus

Kinderbingo

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Pen in je hand, bingokaart voor je op tafel en dan zo snel mogelijk alle vakjes afvinken. Bingo! Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Eemnes kookt!

17.30 uur | Huis van Eemnes 

Iedere maand neemt een groep met gastkoks van jong tot oud de keuken van het Huis van Eemnes over en kookt een volledig driegangenmenu. Voor iedereen die zin heeft in wat gezelligheid.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.