De wandelaars van Wandel Challenge Huizen met rechtsvoor Dominique en links naast haar Amber.
De wandelaars van Wandel Challenge Huizen met rechtsvoor Dominique en links naast haar Amber. Foto: Jongeren van Huizen

Jongeren Dominique & Amber vertellen over Wandel Challenge Huizen

Mensen

HUIZEN - Dominique en Amber spraken we een tijdje terug over de groep Jongeren van Huizen. Daarin vertelden zij over hun deelname aan Wandel Challenge Huizen. Daarover hebben zij nu zelf een artikel geschreven.

door Dominique en Amber

“Wij zitten in de groep Jongeren van Huizen. Dat betekent dat onze groep opkomt voor de jongeren en dat ze een stem krijgen in de gemeenten. Wij zijn samen met ons team woensdag 19 mei 2021 gaan wandelen met ouderen.”

“Wij hebben diverse mensen geïnterviewd, daardoor hebben wij verschillende gebeurtenissen en emoties van mensen gehoord.”

Coronavirus
“Wij tweetjes hebben veel vragen gesteld over corona en een paar over Jongeren van Huizen, jeugd en over wat Jongeren van Huizen de jongeren kan bieden. Wij hebben een hele lieve vrouw geïnterviewd die vertelde dat ze heel erg bang is voor het coronavirus, maar wij zijn veel minder bang voor het coronavirus, omdat het voor ons minder heftig kan zijn.”

“Een andere vrouw vertelde ons dat ze juist niet bang is voor het Coronavirus. Zoals we allemaal wel weten gingen heel veel mensen demonstreren tegen de avondklok. Iedereen had er een verschillende mening over, ook een vrouw.”

Demonstreren
“‘Ik vind het eigenlijk wel terecht dat ze demonstreren tegen de avondklok, ze willen hun punt zetten, maar ik ben wel teleurgesteld in de mensen dat ze zoveel moeten slopen om hun punt te zetten’, vertelde ze.”

“In het begin vonden wij het niet nodig dat mensen gingen demonstreren, maar nadat we het verhaal van de vrouw hadden gehoord begrepen we het ook wel. We hebben ook vaak gehoord dat mensen zich vergeten voelt en opgesloten in hun tehuis.”

Vergeten
“Dominique voelde zich af en toe vergeten, want alles werd op volwassenen gericht en de jongeren werden gewoon vergeten want het was allemaal hun schuld. Maar er zijn genoeg volwassenen die groten feestjes gaven en dan kregen jongeren de schuld.”

“En we zeggen zeker niet dat de gemeente/kabinet alles fout hebben gedaan echt niet. Maar er zijn wel dingetje die anders hadden kunnen gaan. En we kunnen nu wel doorgaan over de problemen, maar misschien moeten we gaan denken in oplossingen. Wat kunnen we doen om dit voor te volgende keer tegen te gaan? Hoe zou jij dit zelf aanpakken?”

Jeugd
“We hebben ook een paar mensen over hun jeugd gevraagd. Zo was er een vrouw die vertelde dat haar jeugd niet de beste was wegen verschillende redenen. En dat ze toen wel hulp nodig had, maar dat ze die niet kon vinden. Ze vertelde dat ze het een goed idee vond dat Jongeren van Huizen wordt opgezet om jongeren te helpen.”

“Er was ook een vrouw die vertelde dat haar jeugd prima was, maar dat ze veel vriendinnen van haar wel heeft zien struggelen met hun problemen thuis en dat ze niemand hadden om mee te praten.”