Helpen maakt happy! Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Mag een anderstalige elke week met u praten?
SamenSpraak brengt Nederlandssprekende en anderstalige mensen bijeen om alledaagse gesprekken te oefenen, te leren over de "Nederlandse taal en cultuur" en over de cultuur van de anderstalige. Thuis of in de bibliotheek 1x per week een uur met als doel vergroten van de spreekvaardigheid; spreekangst overwinnen en een perspectief bieden op de arbeidsmarkt. Bent u graag bezig met taal en cultuur? Spreekt het u aan om met een anderstalige te praten?

Koffie ochtend/middag begeleiden
De bewoners van De Marke De Meenthoek in Huizen ontmoeten elkaar in de huiskamer om onder het genot van een kopje koffie/thee een gesprek te hebben of een spelletje te doen. Wil jij de bewoners ontvangen en hen begeleiden bij de huiskameractiviteiten? De hulp is nodig op maandag- en zaterdagochtend en woensdagmiddag. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. De doelgroep is ouderen die slechtziend zijn.

Zorg jij voor sfeer en gezelschap in het geheugenhuis
Het GeheugenHuis in Huizen is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende vergeetachtigheid waar bezoekers en hun mantelzorgers in een prettige sfeer en omgeving terecht kunnen voor contact, emotionele steun, activiteiten, informatie en advies. Jij zorgt voor een hartelijk ontvangst van bezoekers, maakt een praatje en denkt en doet mee met activiteiten. Kun jij helpen op maandag en/of vrijdagochtend?

Vrijwilliger marketing/communicatie/events
Vind jij het leuk om content te creƫren? Of ben je iemand die graag evenementen organiseert? Dan zijn wij op zoek naar jou. Vanaf komend schooljaar hebben wij namelijk twee plekken vrij voor een stagiaire en/of jongere met een tussenjaar met interesse in marketing, communicatie en/of eventmanagement. Je zal content plaatsen op social media of het maatschappelijk diner of workshops organiseren en nog meer. Word jij enthousiast bij het lezen van dit bericht en wil je meer weten? Stuur dan een bericht aan Vrijwilligerscentrale Huizen.