Rienk met zijn zoon Thana voor de winkel.
Rienk met zijn zoon Thana voor de winkel. Foto: Bob Awick

Pop-up Cookstore op Kerkstraat in plaats van Dima

HUIZEN - Rienk van den Brink, eigenaar van Dima Kookvoordeel, opent vrijdag 6 augustus een pop-up Cookstore aan de Kerkstraat 5. "We gaan iets nieuws doen en daar heb ik heel veel zin in."

Eigenlijk is Rienk van den Brink al met pensioen en hij vindt het werk in de winkel zo leuk, dat hij nog niet wil stoppen. "We hebben de huur kunnen verlengen tot 1 april volgend jaar en tot die tijd zal de pop-up Cookstore er dus in ieder geval zijn."

Expertise

Hiermee verdwijnt het merk Dima Kookvoordeel uit de straten van het dorp in Huizen, maar blijft de expertise wel bestaan. "Wij kunnen nog steeds vertellen welke koekenpan met antiaanbaklaag wel goed is en mensen adviseren over allerhande keukenaccessoires."

Bakspullen

Wat gaat er dan veranderen? "We gaan nog steeds goede kwaliteit bieden, maar altijd tegen de laagste prijs. Geen enkel artikel zal voor de reguliere prijs verkocht worden, maar altijd met korting." Daarnaast verandert het assortiment. "We gaan bijvoorbeeld veel meer bakspullen verkopen. Daar is vraag naar sinds iedereen vanwege corona is gaan bakken", zegt Rienk van den Brink. Alle keukenhulpen met een stekker gaan er uit.

Hij heeft zich laten inspireren door de pop-up Bookstore die voordat Dima er in kwam in hetzelfde pand heeft gezeten. "Ik zie overal dat het concept werkt, ook als je kwaliteitsartikelen verkoopt. Dima bestond begin dit jaar 40 jaar. Het is nu tijd voor wat anders."

Opnieuw inrichten

Samen met medewerker Nicha is hij al druk bezig met het opnieuw inrichten van de winkel. Diverse pallets met producten staan klaar om in de nieuwe winkel een plekje te krijgen. Hij wijst op de de dozen van het merk Ibili. "Een goed Spaans merk. Ik ben pas nog naar de fabriek in Bilbao geweest. Daarnaast blijven we ook ons huismerk Valira verkopen. Ook Spaans. Dat is zo'n waanzinnig goede pan." De passie voor zijn werk is duidelijk te zien als hij vertelt over wat er allemaal te koop is. Trots vertelt hij dat zijn zoon Thana hem zal vervangen als hij er even tussenuit wil voor vakantie. "Dat wilde hij zelf en het is een fijn gevoel." Nu is daar nog geen sprake van, want er wordt hard gewerkt aan de nieuwe winkel die vanaf 6 augustus geopend is op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk met leuke openingsacties, die in deze krant te vinden zijn.