De acht camperplekken zijn met betonbanden duidelijk aangegeven en zo heeft iedereen zijn eigen duidelijke plek.
De acht camperplekken zijn met betonbanden duidelijk aangegeven en zo heeft iedereen zijn eigen duidelijke plek. Foto: Bob Awick

Camperaars blij met opgeknapte camperplaats

Mensen

Zelfs wanneer er wolken voor de zon schuiven, hangt er een zomerse sfeer boven de camperplaats aan de IJsselmeerstraat. Het terrein heeft twee maanden geleden een opknapbeurt gekregen van de gemeente, waar huidige bezoekers erg tevreden mee zijn. 

Naast het verplaatsen van de slagboom en het verharden van de ingang met grasbetonblokken, heeft de gemeente de acht camperplekken met gekleurde betonbanden gemarkeerd. Voorheen bepaalden gebruikers van het terrein vaak zelf waar ze hun campers parkeerden.

Dit resulteerde in een stelselmatige overschrijding van het maximum van acht plekken. Het probleem werd in april extra duidelijk, toen bleek dat door de drukte de anderhalve meter afstandsnorm niet in acht kon worden genomen. Vervolgens werd het terrein tijdelijk gesloten.

Schots en scheef

Camperaars meneer en mevrouw Zweep uit Groningen herinneren zich nog goed de drukte aan de IJsselmeerstraat. “Wij zijn hier vroeger een paar keer geweest en het zat elke keer propje vol”, verte..