De palm moest in een vrachtwagen worden vervoerd.
De palm moest in een vrachtwagen worden vervoerd. Foto: Bibliotheek hlb

Klant schenkt grote palm aan bibliotheek

Algemeen

HUIZEN - “Een van onze klanten heeft de bibliotheek een grote palm geschonken. De plant werd te groot voor haar huiskamer, maar weggooien wilde ze hem niet”, laat Bibliotheek Huizen - Laren - Blaricum weten.

“De plant heeft nu een mooie plek gekregen op de begane grond in de bibliotheek in het vernieuwde leescafé; Uit de Kunst.”

Uit de Kunst
“Uit de Kunst is een plek waar je kunt genieten van een kop koffie van vers gemalen bonen, een zachte biologische thee of een koel frisje en dat alles met een lekkere koek erbij. De leestafel is gebleven maar er zijn meerdere kleine tafels toegevoegd.”

De bibliotheek nodigt iedereen uit de nieuwe aanwinst te bekijke. Wie daarna nog even wil uitblazen, kan een tijdschrift of de krant lezen in Uit de Kunst onder het genot van een kop koffie of thee.

Zoete lekkernijen
“Op zaterdagen is het extra speciaal. De Syrische koks van Jude Catering uit Huizen hebben dan de home made Oosterse zoete lekkernijen gebakken. De koks zijn vanaf 4 september iedere zaterdag van 10.00-15.00 uur zelf aanwezig en zij vertellen graag over hun tradities.”