Hier is dus niet te zien om welk huisnummer het gaat.
Hier is dus niet te zien om welk huisnummer het gaat.

Laat je huisnummer zien!

We hebben mooie, natte en warme zomermaanden achter de rug waar het groen uitbundig van heeft kunnen profiteren.

Maar is uw huisnummerbordje nog goed zichtbaar of is dat inmiddels achter het groen verscholen? Is uw huisnummer ook wel zichtbaar vanaf de openbare weg? Is het huisnummer in het donker ook goed te zien? Anders gaat er kostbare tijd verloren voor de hulpdiensten die uw woning zoeken bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte. U mag bij spoed altijd 112 bellen!

Helemaal nu de planten en struiken erg hard gegroeid zijn, is het verstandig om zelf eens een rondje om het huis en door de tuin te lopen met de snoeischaar in de hand om overtollig groen weg te knippen!

De hulpdiensten worden helaas regelmatig geconfronteerd met het niet kunnen vinden van het juiste adres. Dit kan zijn omdat het huisnummerbordje ingegroeid is, dit vervaagd is, niet meer leesbaar is of erger nog, het soms helemaal niet aanwezig is. Veelal bij woningen en appartementen boven winkels is dit probleem vaak aanwezig. Zorgt u er dus voor dat de hulpdiensten uw adres goed kunnen vinden. In het huisnummerbesluit van de gemeente is opgenomen dat het huisnummerbordje duidelijk vanaf de openbare weg op een leesbare plaats (aan het pand) moet worden aangebracht. Een extra huisnummerbordje aan hek, muurtje of op een paal aan de weg is alleen maar in uw én ons belang! Dus voer thuis zelf even een check uit. Is het niet zichtbaar? Pas het dan direct aan. Is het huisnummerbordje ook 's nachts goed zichtbaar? Als dit niet het geval is dan kan het aanbrengen van een lichtpunt nabij het huisnummer een goede oplossing zijn. Als elke seconde telt, weten de hulpdiensten uw woning snel te vinden.

Wettelijk gezien moet een huisnummerbordje minimaal een afmeting hebben van 12 x 12 centimeter. Is dat bij u ook het geval? Heeft u nog geen huisnummerbordje hangen? Dan snel een gaan kopen en op een zichtbare plaats op (laten) hangen!

Tip van de hulpdiensten: wacht, indien mogelijk, de hulpdienst bij de toegang tot uw terrein of pand op nadat u 112 gebeld heeft!. Namens de hulpdiensten hartelijk dank voor uw medewerking.