Na een lange coronaperiode konden leerlingen elkaar weer leren kennen door de introductieweken.
Na een lange coronaperiode konden leerlingen elkaar weer leren kennen door de introductieweken. Foto: Erfgooiers College

Om nieuwe schooljaar te vieren, zijn er volop introductieactiviteiten

Algemeen

HUIZEN - Na een lange tijd van (gedeeltelijke) sluiting, mochten de scholen in Huizen de afgelopen week weer open. Om dat te vieren, werden er volop introductieactiviteiten georganiseerd.

Onder andere op de basisschool de Beatrixschool was er een feestelijke opening. “Om de groepsvorming te bevorderen en de kinderen een warm welkom terug op school te geven zijn er allerlei activiteiten bedacht,” laat locatiedirecteur Michiel van der Brink weten. “Een feestelijke opening, bingo op het plein, samen picknicken en met alle groepen een ‘vossenjacht’ in het oude dorp.” 

Ook bij het Erfgooiers College lag de focus om de verbinding met leerlingen. Op middelbare scholieren werd tijdens de lockdowns vooral online les gegeven, waardoor vele klassen elkaar maandenlang niet ‘live’ konden zien. “Na anderhalf jaar corona lijkt de start van het schooljaar op een redelijk normale manier te kunnen,” zegt rector-bestuurder Gerlof Boersma. “Op het Erfgooiers College is erg ingezet op de relatie die weer opgebouwd moet worden nu leerlingen elkaar lang niet in de normale groepssamenstelling hebben kunnen zien.” 

De school heeft speciaal voor dit jaar het introductieprogramma uitgebreid voor alle klassen van de school. Normaal is de introductie alleen voor de brugklas, zodat nieuwe leerlingen kennis kunnen maken met elkaar en de nieuwe school. “Met activiteiten als klimmen in het Klimbos, een samenwerkingsdag, djembé-workshops, graffiti-workshops en een BBQ voor elke leerling, willen we iedereen een goede start van het schooljaar geven,” aldus gymdocenten Tristen Kroeze en Sharon van Essen, die het programma organiseerden.

De introductieweek op het Erfgooiers College werd goed ontvangen door leerlingen als personeel, die volop genoten van de week en elkaar op een andere manier leerden kennen, laat de school weten. “Dat leren niet alleen in de schoolbankjes plaatsvindt, blijkt maar weer eens! Het was een gigantische klus om een leuk, creatief en actief weekprogramma te organiseren voor zo’n 1.000 leerlingen en dit ook echt uit te voeren. Maar het is gelukt en het was een succes,” laten Sharon en Tristen weten. “Het was inderdaad een gave start van hopelijk een mooi schooljaar, zo’n bruisende week is een boost voor iedereen!’