Naast het mannenteam wordt er nu ook een vrouwenteam gestart.
Naast het mannenteam wordt er nu ook een vrouwenteam gestart. Foto: James van de Waal

SV Huizen start met eerste Walking Football team voor vrouwen

Sport

HUIZEN - SV Huizen start met een damesteam voor de Walking Football. Dat doen zij in samenwerking met Gold Stars Heracles uit Almelo. Het wordt het eerste damesteam in de wandelvoetbal in het land.

De vereniging geeft op 22 september een voetbalclinic voor vrouwen die interesse hebben in de sport. “We gaan ervan uit dat de meeste dames geen voetbalachtergrond hebben,” schrijft Ed van Dijk, die zelf ook Walking Football beoefent. “We zetten daarnaast volledig in op het principe van het nationale Ouderenfonds: dat Walking Football voor iedereen toegankelijk moet zijn en dat presteren niet het doel is.”

“Het mooie van deze sport is dat er geen lichamelijk contact is en de oefeningen in de buitenlucht uitgevoerd worden,” vervolgt hij. “Daardoor nemen de weerstand en conditie toe.” De trainingen worden begeleidt door een gediplomeerde ASM beweegcoach en trainer.

SV Huizen zoekt vrouwen van 45 tot 75 jaar voor het team. Aanmelden kan online bij Ed van Dijk via dijk6185@planet.nl. De clinic vindt plaats op 22 september van 10.00 tot 11.00 uur bij SV Huizen, aan de IJsselmeerstraat 3 in Huizen.