Afbeelding
Foto: AV Zuidwal
Foto’s

Een heus dorp van tachtig kinderen tijdens kampeerweekend bij Zuidwal

Sport

HUIZEN - Atletiekvereniging Zuidwal hield vorige week de jaarlijkse traditie van een kampeerweekend. Tachtig kinderen en twintig begeleiders hadden hun tenten opgezet midden op de atletiekbaan.

De jeugd van pupillen C tot en met Junioren C - en stiekem ook de begeleiding - keek al lange tijd uit naar de traditie. De kinderen gingen op wereldreis vol avonturen. “In vrolijke T-shirt gehesen en met reisgids in de hand gingen we spoedig op reis. Eerste avontuur: een 6-kamp van Hawaii naar Fiji, via Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Australië,” schrijft de atletiekvereniging. “Onderweg werd er limbo gedanst, gefrisbeed met een kangoeroe, zitvolleybal gespeeld op de Paralympics, uitgeraasd op een oosterse wipe-out, werden er acro-gym piramiden gebouwd en zijn we ook nog even gestrand op en onbewoond eiland.” 

Gelukkig waren de reizigers voor de lunch weer terug in Nederland, waarna ze weer vol energie aan het tweede deel van de wereldreis konden beginnen: “De middag activiteit bracht de junioren naar Lage Vuursche voor een klim-avontuur door het Braziliaanse oerwoud, waar moed en doorzettingsvermogen en vereiste was. De pupillen konden helemaal los in jeugdland Almere-Stad met het bouwen van hutten, skelteren en broodje bakken aan lange stokken bij het kampvuur. Bij terug komst was AV zuidwal omgetoverd tot een country site in de V.S., want waar kun je nou beter bbq’en?” De dag werd afgesloten met nog meer spelletjes en een kampvuur.

De volgende ochtend stond er een Frans ontbijt voor de kinderen klaar. “En zo vloog het kamp en onze wereldreis alweer voorbij. Resterende ons als laatste bestemming een bezoek bij de zuiderburen, waar we genietend van Belgische wafels samen met de ouders konden nagenieten van een foto impressie van het kamp.”