Buurten met Buren in Haven 5
Buurten met Buren in Haven 5 Foto: Larisa Landré

Buurten met Buren vindt thuis in Haven 5

Buurt & wijk

Buurten met Buren organiseert al ruimt twee jaar mooie acties in Huizen. Zo was er Heel Huizen Haakt voor de Voedselbank, de Buurtbloem in de Week tegen Eenzaamheid en de Huizer Pannenkoekendag. Alles georganiseerd vanuit huis en de bekende bakfiets. Maar Buurten met Buren groeit, en dus is het tijd voor een eigen plek. Deze hebben zij gevonden in Haven 5.

Elke donderdag heeft Buurten met Buren een inloopochtend in Haven 5, de broedplaats aan de Havenstraat 5. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen. Maar het is ook een plek waar de stichting zelf kan vergaderen en de burenverbinders bij elkaar kunnen komen. Want zichtbaar zijn en elkaar ontmoeten, dat is waar het bij Buurten met Buren om draait.

“Onze burenverbinders proberen de saamhorigheid in de buurt te vergroten. Dit doen zij onder andere door mee te doen met onze gemeentebrede acties, maar ook door zelf activiteiten te brengen. De ene burenverbinder organiseert een buurtbarbecue, de andere een high tea, weer een ander gaat voorlezen in haar kinderrijke wijk,” vertelt initiatiefneemster Lisette Otto.