Alex en Ingrid vieren het tienjarig jubileum van hun kledingzaak Corduroy.
Alex en Ingrid vieren het tienjarig jubileum van hun kledingzaak Corduroy. Foto: Bob Awick

Kledingzaak Corduroy maakt van tienjarig jubileum een mooi feestje

Na jarenlange ervaring bij de kledingmerken Esprit en Diesel waagden Ingrid en Alex de sprong. Een eigen kledingwinkel, dat was wat ze wilden. De voormalige drukkerij in Huizen stond leeg en toen ze gingen kijken, waren ze om. Inmiddels is kledingzaak Corduroy gevestigd in het pand aan de Kerkstraat 3 en vieren ze zaterdag het tienjarig jubileum. “Met leuke acties voor de klant natuurlijk", aldus Ingrid en Alex.

Het zijn drukke tijden voor het ondernemende echtpaar uit Huizen. “De coronaperiode was zwaar", vertelt Ingrid, “Dagelijks waren we in de winkel om foto’s te maken voor social media zodat klanten online konden bestellen. Veel werk, maar we zijn blij dat we toch nog wat konden doen om onze vaste kosten te betalen. Nu gaat het weer beter en gaan we weer vol goede moed verder.” 

Verder met kleding verkopen die modisch en begrijpbaar is. "Onze kleding is draagbaar en een tikje stoer. Sommige merken voeren we al tien jaar omdat die goed bij ons passen." Terwijl het nog herfst moet worden, hebben Ingrid en Alex de kleding voor het voorjaar 2022 al ingekocht. "Ja, zo gaat dat," weet Alex, "de winterkleding moet nog in de rekken, maar wij hebben de voorjaarsmode al gekocht." Trots zijn ze op het team. "Werken met de vaste krachten Simone, Mirjam, Willemijn en Melissa en weekendkrachten Danique en Isabel is een feestje."

Voor zaterdag 11 september zijn de voorbereidingen in volle gang. De hele dag is het feest met een rad van fortuin, een cadeautje bij elke aankoop en natuurlijk ontbreken het hapje en het drankje niet. "Door corona kunnen we niet heel groots uitpakken, maar we maken er hoe dan ook een feestje van."