Ceintuurbaan 2b wordt verbouwd tot woning
Ceintuurbaan 2b wordt verbouwd tot woning Foto: Larisa Landré

Gemoederen blijven verhit rondom voormalige drukkerij

Buurt & wijk

Verstopt achter de woningen van de Ceintuurbaan en de Arie de Waalstraat zat jarenlang een drukkerij. Deze is enkele jaren geleden gestopt, en nu wordt het gebouw omgebouwd tot een woning. Omwonenden zijn hier niet blij mee. Ze voelen zich aangetast in hun privacy, in hun mogelijkheden tot inspraak en in hun woongenot.

Het plan om van de bedrijfsbestemming een woonbestemming te maken is niet nieuw. Op 26 september 2019 wees de gemeenteraad van Huizen onder andere Ceintuurbaan 2b aan als mogelijke woningbouwlocatie. Hier kwamen omwonenden gelijk tegen in het verweer. Zij vreesden voor hun privacy, vonden de locatie ongeschikt voor woningbouw en eisten directe verwijdering van de lijst.

Het jaar ervoor waren de emoties in de buurt al hoog opgelopen toen een projectontwikkelaar een plan van meerdere woningen aan de buurt presenteerde. Een omwonende zou in de tussentijd al verhuisd zijn. Liever zagen de omwonenden de bedrijfsbestemming gehandhaafd. “Van een bedrijfspand heb je nauwelijks overlast omdat er alleen doordeweeks gewerkt wordt,” beargumenteerde o..