Projectleider Albert Hoogenkamp in gesprek met medewerkers die zijn begonnen aan de werkzaamheden.
Projectleider Albert Hoogenkamp in gesprek met medewerkers die zijn begonnen aan de werkzaamheden. Foto: Bob Awick

Versteend plein Gooierserf wordt omgetoverd tot groene prairietuin

Buurt / wijk

Het plein op het Gooierserf ter hoogte van de rotonde tussen Fauna en Logger wordt omgetoverd van een typisch jaren ’80 stenen plein tot een groene prairietuin. Tot 1 oktober vinden er werkzaamheden plaats. Na de metamorfoses van Droogdok en Oostergo is nu het Gooierserf aan de beurt. Deze pleinen lenen zich goed voor vergroening.

Albert Hoogenkamp, projectleider namens de gemeente Huizen: “We hebben een hittestresskaart gemaakt van Huizen. Daar kun je de gevoelstemperatuur op een hete zomerdag zien. Teveel hitte kan voor allerlei problemen zorgen, zoals gezondheidsklachten. Dat heet hittestress. Een aantal plekken in Huizen sprong eruit op die kaart, waaronder ook het Gooierserf. Vandaar dat we deze als volgend project hebben gekozen.”

“Ook was er de mogelijkheid om meerdere dingen tegelijk aan te pakken. Dit noemen we koppelkansen. Bewoners hadden zelf al gevraagd om meer groen op het plein. Daarnaast gaven ze aan problemen te hebben met parkeren. Eigenlijk was het best een eigenaardige situatie. Het plein is onlogisch ingericht, de parkeervakken zijn smal en er ..