Stichting Moskee An-Nasr Huizen is een van de medeondertekenaars van de verklaring.
Stichting Moskee An-Nasr Huizen is een van de medeondertekenaars van de verklaring. Foto: Bob Awick (archief)

Geheime bezoeken leiden tot grote bezorgdheid bij Gooise moskeeën

Cultureel

Geschrokken zijn de Gooise moskeeën en andere instanties van de onwettige bezoeken aan moskeeën en de infiltratie in de islamitische gemeenschap. Gemeenten hebben daarvoor jarenlang een bureau ingehuurd.  Deze hele gang van zaken is zeer zorgelijk, zo geven de moskeeën en instanties uit de Gooi en Vechtstreek vandaag aan. 

Of zij zelf ‘heimelijk bezoek’ hebben gehad weten de Gooise moskeeën en instanties (nog) niet. Wel is duidelijk dat zij enorm geschrokken zijn van het nieuws dat gemeenten op deze manier informatie proberen op te halen om de lokale islamitische gemeenschap beter in beeld te krijgen. De bezorgdheid bij hen is dan ook groot, zo melden zij in het gezamenlijk schrijven aan de pers.

Centrum Al-Amal, Moskee Al-Fath, de Mevlana Moskee (alle drie uit Hilversum), Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden, Stichting Moskee Assoenat Weesp, Stichting Moskee An-Nasr Huizen, Stichting Moskee Atakwa Bussum en Stichting Mozaïek hebben dit weekeinde een gezamenlijke verklaring opgesteld.