Hoe ziet Huizen er in de toekomst uit?
Hoe ziet Huizen er in de toekomst uit? Foto: Bob Awick

Gemeente wil weten hoe inwoners toekomst Huizen zien

Algemeen

HUIZEN - De gemeente Huizen wil dat alle inwoners fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Om hiervoor te zorgen, werkt de gemeente onder andere aan een visie op de toekomst van Huizen. Dit wordt de Omgevingsvisie. In 2020 is al het onderzoek Toekomst van Huizen gedaan. 

Nu wil de gemeente inwoners en ondernemers een aantal verdiepende vragen stellen en van harte uitnodigen om mee ‘te kleuren’ aan de toekomst van Huizen. Dit kan door middel van het invullen van een digitale enquête op huizen.nl/omgevingsvisie.

De enquête is 18 november gestart en loopt tot 20 december. In de enquête worden vragen gesteld over onderwerpen als: groen, woningen, wandel- en fietsroutes, voorzieningen, werken, recreëren en duurzaamheid. Onder de inzendingen worden vijf waardebonnen van 50 euro verloot. Ook zijn er twee inloopmomenten in het gemeentehuis. 

In gesprek
Daarnaast gaan medewerkers van de gemeente met inwoners in gesprek op 11 en 14 december en zijn er twee inloopmomenten in het gemeentehuis op op maandag 22 en woensdag 24 november. Een medewerker helpt daar mensen op weg met het invullen van de enquête.

Hiervoor kunnen inwoners zich melden bij de receptie. De inloopmomenten zijn op maandag 22 november van 10.00 tot 13.00 uur en woensdag 24 november van 15.00 tot 17.30 uur.

Verschillende plekken
Medewerkers van de gemeente hopen op zaterdag 11 en dinsdag 14 december, op verschillende plekken in Huizen met inwoners te kunnen spreken over hoe zij de toekomst van hun dorp zien.

Dit doen ze met de kaart van Huizen erbij, waarop inwoners kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden.

Straatgesprekken
De straatgesprekken vinden - onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen - plaats op zaterdag 11 december van 10.00 tot 14.00 uur in winkelcentrum ’t Hart van Huizen naast de Oude Kerk en van 10.00 tot 14.00 uur in de hal van de bibliotheek aan het Plein 2000.

Op dinsdag 14 december is er een straatgesprek van 11.00 tot 15.00 uur op de markt in winkelcentrum Oostermeent en van 11.00 tot 15.00 uur in winkelcentrum Holleblok.