De jonge voetballertjes van 'Ajax' met hun beker en de cup met de grote oren.
De jonge voetballertjes van 'Ajax' met hun beker en de cup met de grote oren. Foto: Henk Heijnen Fotografie

‘Ajax’ wint cup Meco Champions League Naarjaar 2021

Sport

HUIZEN - ‘Ajax’ heeft de cup gewonnen bij de Meco Champions League (MCL) van s.v. Huizen. Deze speciale afdeling voor jeugdvoetballers van 5 tot en met 7 jaar, zowel jongens als meisjes, bestaat al weer 10 jaar.

“Inmiddels is deze categorie niet meer weg te denken uit onze jeugdopleiding. Deze geweldige competitie is in 2011 gestart om de jonge spelers alvast kennis te laten maken met voetbal door middel van trainen en onderlinge wedstrijden waarbij voetbalplezier voorop staat”, laat de club weten.

Enthousiast
In de afgelopen Najaarscompetitie hebben de MCL-teams elke woensdag enthousiast getraind en op zaterdag onderlinge competitiewedstrijdjes gespeeld.

De kinderen waren onderverdeeld in acht teams; Athletico Madrid, Barcelona, Chelsea, Ajax, Bayern Munchen, Juventus, Paris Saint Germain en Olympique Lyon.

Finaledag
Afgelopen zaterdag 27 november was de Finaledag. Alle teams speelden eerst een onderlinge competitie waarna de finalerondes werden gespeeld.

Na deze wedstrijden was het tijd voor de grote finale tussen de nummer 1 en 2, Paris Saint Germain en Ajax. Eerst bleef het duel nog doelpuntloos, maar aan het eind werd er 3x gescoord door Ajax en mag dit team zich Kampioen van de Najaarscompetitie 2021 noemen.

Prijsuitreiking
Jaco den Hollander deed de prijsuitreiking namens het bestuur. Voor elk speler was er een mooie beker als aandenken en omdat het dit jaar het 10e seizoen was, kregen de kinderen ook nog een mooie sleutelhanger.

Voor het winnende team Ajax was er ook nog de Cup met de grote oren. Ook dit voetbalseizoen was er weer een extra prijs, ‘deze keer voor de ‘Maker van het 1.000ste doelpunt. Die werd gemaakt is Sendóa. Na de uitreiking was er in de kantine nog drinken en een feestelijk cakeje voor alle kinderen.

Nieuwe competitie
“Na de winterstop starten we weer met een nieuwe competitie. We mee wil komen voetballen of vragen heeft kan een mail sturen naar: mcl@svhuizen.nl.

Alle deelnemers van de Meco Champions League. Foto: Henk Heijnen Fotografie