Burgemeester Niek Meijer opende afgelopen zaterdag Italiaans restaurant San Giorgio.
Burgemeester Niek Meijer opende afgelopen zaterdag Italiaans restaurant San Giorgio. Foto: Bob Awick

Echt Italiaans restaurant met houtoven in Holleblok

HUIZEN Burgemeester Niek Meijer opende zaterdag 27 november het Italiaanse restaurant San Giorgio in winkelcentrum Holleblok. Eigenaar Zakaria Gendi heeft in het winkelcentrum al 14 jaar een snackbar, maar zijn klanten vroegen of hij ook pizza wilde verkopen. In de snackbar was daar echter onvoldoende ruimte voor. Zo ontstond bij hem het idee om een echt Italiaans restaurant te openen in een leegstaand winkelpand op Holleblok 34.

Restaurant San Giorgio heeft 34 zitplaatsen en aan de bar kunnen nog eens zes mensen zitten. Met mooi weer zal het terras, waar twaalf zitplaatsen zijn, opengaan. “De inrichting wordt heel bijzonder, maar dat houd ik nog even geheim. Er werken tien mensen en op de bediening na, zijn allen – manager, barbediende, koks en pizzabakkers - Italiaan. Ook alle ingrediënten die we gebruiken, komen uit Italië. We hebben een bijzondere houtoven waarin pizza’s worden gebakken. Vanwege die oven smaken ze extra lekker. Voor het Gooi is dit type houtoven uniek. Onze pizza’s hebben een dunne bodem.” 

“San Giorgio is de naam van de heilige Sint Joris. Rooms-katholieken en kopten geloven dat hij geluk brengt. Sint Joris was een martelaar.” 

Naast pizza serveert het restaurant ook bijzondere pastagerechten. Verder staan er vegetarische pasta’s en glutenvrije pizza’s op het menu. Klanten kunnen gerechten ook afhalen. “De verhouding prijs-kwaliteit is sowieso de beste. Zo kost een pizza Margherita met echte Italiaanse mozzarella 9,50 euro. We gebruiken goede, dure ingrediënten.”

Het is de eerste keer dat winkelcentrum Holleblok een restaurant krijgt. Gendi kent alle winkeliers en staat met hen op goede voet. Ze juichen de komst van het restaurant toe. Een restaurant erbij zal het winkelcentrum opfleuren. 

Geen klant ontevreden

Alle coronamaatregelen zijn genomen zodat gasten veilig kunnen komen eten. “Ik doe voor iedereen mijn best. Geen klant mag ontevreden de deur uit gaan. Ik heb er heel veel zin in en wil graag succes hebben. Het is mijn kracht dat ik alleen de beste kwaliteit verkoop. Daarom hoef ik niet bang te zijn om in coronatijd een restaurant te openen.” De burgemeester van Gooise Meren zal ook bij de opening zijn. “We kennen elkaar omdat ik in Bussum naar de koptische kerk ga. Verder wil ik de gemeente Huizen heel erg bedanken. Speciaal voor mijn restaurant hebben ze het bestemmingsplan gewijzigd. Ze deden daar niet moeilijk over.”