De Brug maakt inmiddels anderhalf jaar gebruik van de Vituskerk aan de Hooghuizenweg.
De Brug maakt inmiddels anderhalf jaar gebruik van de Vituskerk aan de Hooghuizenweg. Foto: Sanne Bakker

Pioniersplek de Brug start nieuw woensdagprogramma

Cultureel

HUIZEN - Pioniersplek de Brug, deel van de hervormde gemeente Huizen, heeft een nieuw woensdagprogramma opgezet: ‘Op verhaal komen’. De eerste fase hiervan start op 9 februari.

Tot op heden staan de grote deuren van de Vituskerk, waar de Brug inmiddels anderhalf jaar gebruik van maakt, elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur open. Iedereen is dan welkom om ‘de benen op tafel te gooien’.

“Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen een plek is waar je tot jezelf kan komen en anderen kan ontmoeten”, legt Loek Alta, teamlid van de Brug, uit. “Zeker in de tijd van crisis is het van belang dat de kerk daar zich voor inzet.”

Nieuwe onderdelen
Onder andere deze gedachte is de basis van het nieuwe woensdagprogramma. Fundamenteel verschillen het oude en nieuwe programma dus weinig, maar in de praktijk gaat het er anders uitzien.

Het doel van het nieuwe programma is om de hele woensdag te laten draaien om de kernaspecten ‘elkaar zien, elkaar ontmoeten en omzien naar elkaar’.

De Brug introduceert daarom een aantal nieuwe onderdelen, zoals de gelegenheid om ongebruikte spullen of levensmiddelen in te leveren. Ook de Brugavond – gevuld met muziek, cultuur, debat en actualiteit – gaat een belangrijke, nieuwe activiteit worden.

(Tekst gaat verder na de afbeelding)


Alle onderdelen op een rijtje. 

De Brug opent vanaf 9 februari de deuren van de Vituskerk op elke tweede en vierde woensdag van de maand voor het programma. Het plan voor het tweede kwartaal van dit jaar is om dit elke woensdag te doen. Meer informatie is te vinden op debrughuizen.nl