Paul Lekkerkerker (l) verlaat de fractie van D66.
Paul Lekkerkerker (l) verlaat de fractie van D66. Foto: D66 (2017)

Paul Lekkerkerker stopt bij D66 Huizen en gaat op lijst Dorpsbelangen Huizen

Politiek

HUIZEN - Paul Lekkerkerker heeft deze week aangegeven dat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kandidaat is voor Dorpsbelangen Huizen.

Paul Lekkerkerker is sinds 2010 lid geweest van de Huizerse D66-fractie. Hij was fractievoorzitter in de periode 2014-2018 en een vaste waarde bij de commissie Algemeen Bestuur en Middelen. 

Niet meer beschikbaar
“Afgelopen zomer heb ik aan D66 Huizen medegedeeld dat ik mij niet meer beschikbaar zou stellen voor een plek op de lijst”, legt Paul Lekkerkerker uit.

“Toen ik dat besluit eenmaal had genomen, kwam er ruimte in mijn hoofd om over mijn toekomst na te denken.” Inmiddels heeft hij besloten om kandidaat te worden voor Dorpsbelangen Huizen. 

Verbazing
D66-fractievoorzitter Karin van Werven: “Onze eerste reactie was natuurlijk verbazing. Maar omdat Paul nog altijd volledig achter de coalitieafspraken en de standpunten van D66 staat, hebben we met elkaar afgesproken dat hij de laatste weken van zijn termijn als raadslid voor D66 Huizen gewoon afmaakt.”

Paul Lekkerkerker is uiterst tevreden met deze afspraak. “Ik heb altijd met heel veel plezier met de D66-fractie samengewerkt en ik ben blij dat we deze raadsperiode gezamenlijk kunnen afsluiten.” 

Succes
“We vinden het als fractie natuurlijk jammer dat Paul vertrekt bij D66, maar respecteren zijn keuze en de stap die hij gaat maken”, vertelt Karin van Werven verder. “Wij bedanken Paul voor zijn inzet en wensen hem succes met zijn verdere activiteiten.”