Wethouder Bert Rebel (l) en burgemeester Niek Meijer bij Grieks restaurant El Greco aan de Zomerkade.
Wethouder Bert Rebel (l) en burgemeester Niek Meijer bij Grieks restaurant El Greco aan de Zomerkade. Foto: Bob Awick

Bloemetje gemeente voor de horeca

Bedrijven

HUIZEN - Wethouder Bert Rebel van onder andere economie en burgemeester Niek Meijer hebben vanmiddag een bloemetje langs gebracht bij diverse horecagelegenheden.

De horecagelegenheden mochten woensdag na weer een lockdown eindelijk open. “Op deze manier willen we meedelen in de vreugde dat de horecagelegenheden weer open mogen”, liet wethouder Bert Rebel weten.

Na afloop vertelt hij dat de horecaondernemers vooral verbaasd waren bij het zien van de bos bloemen en stelden het op prijs. “Ze hadden niet verwacht dat de gemeente op deze manier zijn belangstelling zou uitspreken. Sommige hadden er tranen van in de ogen en andere waren er nuchter onder.”

Bijgepraat
“We hebben meteen even bijgepraat. De horecaondernemers hebben er zin in en zijn blij dat ze weer open mogen. Ze hopen ook dat de inwoners ze weer weten te vinden. Sommige zaken zijn vanavond en morgenavond al vol. Coronaproof natuurlijk.”

De wethouder kreeg ook te horen dat sommige ondernemers wel problemen hebben met personeel. “Of ze zitten in quarantaine of hebben elders werk gevonden. Maar ze hebben een positieve instelling en gaan er vanuit dat dat ook opgelost wordt. Ze zijn vooral blij dat ze weer open zijn.”