Afbeelding
Foto: Bob Awick (archief)

Scholen veiliger door overeenkomst met gemeente en politie

Mensen

HUIZEN - Alle basisscholen en middelbare scholen in Huizen, college de Brink uit Laren, de politie en de gemeente hebben donderdag aan Schoolveiligheidsovereenkomst getekend.

De overeenkomst geldt als intentieverklaring voor multidisciplinaire samenwerking om de veiligheid van leerlingen, leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel en bezoekers van de school te waarborgen.

In de overeenkomst zijn verschillende zaken afgesproken die de samenwerking tussen de overeenkomstpartners zullen versterken.

Overleg
Zo is er afgesproken dat er twee keer per jaar een overleg plaatsvindt tussen de overeenkomstpartners.

In deze overleggen wordt besproken hoe de samenwerking tot nu toe loopt, welke veiligheidsproblematieken door partijen worden gesignaleerd en welke problematieken in samenwerking opgepakt kunnen worden.

Veiligheidsthema
Daarnaast wordt met elkaar bekeken of er een veiligheidsthema is waar gedurende het schooljaar door de scholen extra aandacht aan besteed kan worden wat betreft preventie.

Naast het halfjaarlijkse overleg staat in de overeenkomst genoemd dat er overleg plaatsvindt bij maatschappelijke onrust of een incident. Hierbij kunnen eventueel ook andere veiligheidspartners aansluiten, zoals Jellinek of Halt.

Evaluatie
De overeenkomst is aangegaan voor vier jaar. Om de twee jaar wordt de overeenkomst geƫvalueerd door de betrokken partijen. Tijdens deze evaluatie kan gekeken worden of er zaken in de overeenkomst veranderd of toegevoegd moeten worden.