Violiste Anastasia Kozlova en pianist Slava Poprugin
Violiste Anastasia Kozlova en pianist Slava Poprugin Foto: Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Opbrengst Oekraïne-kunstcafé met Russische musici bijna 850 euro

Cultureel

HUIZEN – Het voor Oekraïne georganiseerde Kunstcafé in theater De Boerderij heeft vorige week toch nog 837,50 euro opgebracht. Toch nog omdat het aantal bezoekers tegenviel. 

De organiserende Stichting Kunst en Cultuur Huizen heeft de opbrengst van 427,50 euro aangevuld met 400 euro. Het totaalbedrag gaat naar giro 555 voor Oekraïne.

Russische musici
Het concert werd gegeven door de violiste Anastasia Kozlova en de pianist Slava Poprugin, beiden van Russische origine, maar nu woonachtig en werkzaam in Nederland. Beiden verafschuwen zij de door Rusland gestarte oorlog tegen Oekraïne.

Anastasia kwam op haar dertiende met haar ouders naar Nederland. Zij vertelde uit een Russische aristocratische familie uit Sint-Petersburg te stammen. Na de omverwerping van het tsarenbewind begin vorige eeuw zijn haar grootouders door een vuurpeloton vermoord.

Assistentie
Tijdens het concert van Anastasia en Slava kon men een speld horen vallen in De Boerderij. De pianist had assistentie gevraagd aan de in het publiek aanwezige Huizer saxofonist Aad Overeem om tijdens het concert de pianopartituren om te slaan.

Jolanda Westrum, directeur van de Vrijwilligerscentrale, gaf bij aanvang uitleg over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Huizen. Daarnaast gaf ook vogelgids Marcel Boer een inleiding.