De jeugdbrandweer in 2019.
De jeugdbrandweer in 2019. Foto: Bob Awick

Jeugdbrandweer Huizen is op zoek naar nieuwe leden

Mensen

HUIZEN - De brandweer afdeling Huizen is op zoek naar jongens en meisjes die de jeugdbrandweer willen versterken. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om sfeer te komen proeven tijdens een oefenavond van de jeugdbrandweer.

“Ben je enthousiast over de brandweer? Altijd al willen weten wat er voor nodig is om een brand te blussen? Vind je het leuk om samen met andere leeftijdsgenoten een uitdaging aan te gaan? Dan is de jeugdbrandweer iets voor jou!”, aldus brandweerpost Huizen. 

Uitdagende opdrachten
“Bij de jeugdbrandweer leer je werken in een team”, licht de post toe. “Je ervaart hoe je samen met je team uitdagende opdrachten kunt uitvoeren, in dit geval het blussen van branden.”

Elke wekelijkse oefenavond oefent de jeugd de brandweertaken onder begeleiding van echte brandweermannen of -vrouwen. Daarbij wordt toegewerkt naar de landelijke wedstrijden van Jeugdbrandweer Nederland, waar de leden zullen strijden tegen andere jeugdkorpsen. 

Aanmelden
“Wil je op de dinsdagavond meekijken of de jeugdbrandweer echt iets voor je is? Meld je aan via het e-mailadres huizen@jeugdbrandweer.nl”, aldus brandweerpost Huizen. 

Tijdens het proefbezoek wordt verteld wat de jeugdbrandweer precies inhoudt en hoe je je eventueel kunt aanmelden als jeugdlid.