De touringcar vertrekt om 8.30 uur.
De touringcar vertrekt om 8.30 uur. Foto: Pixabay

Dagje weg met Seniorengroep Huizen

HUIZEN Senioren kunnen woensdag 14 september deelnemen aan een panoramatocht per touringcar door de Gelderse Vallei en een boottocht van 3,5 uur op de Neder-Rijn, georganiseerd door Seniorengroep Huizen. 

“Varen is populair en dat is niet zo maar”, zegt de Seniorengroep. “Het is echt genieten om de ruimte en natuur op het water te ervaren. Ontspannen in optima forma.”

Programma

De touringcar vertrekt om 8.30 uur vanaf De Rustmaat Huizen, om 8.45 uur vanaf Busstation Huizen en om 9.00 uur vanaf bushalte Tergooiziekenhuis Laren/Blaricum.

De organisatie licht het programma van de dag verder toe: “In de ochtend maken we een mooie panoramatocht door de Gelderse Vallei. De koffiestop is bij boerderij De Grote Glind, prachtig gelegen tussen de landerijen van Barneveld en Scherpenzeel.”
In de boerderij kunnen geïnteresseerden een uitgebreide collectie keukengerei en mode uit lang vervlogen tijden zien."

Boottocht

“Daarna gaat u in Wijk bij Duurstede aan boord voor een tocht op de Neder-Rijn naar Rhenen en vice versa. Bij de sluis in Amerongen ervaart u hoe het is om een hoogte van twee meter te schutten.”

Lunch

De gasten ontvangen intussen aan boord een driegangen warme lunch, met soep, warme beenham met garnituur plateservice en een toetje.
“Wanneer we vervolgens in de buurt van Elst komen ziet u het landschap langs het water langzaam heuvelachtig worden en kondigt de Veluwe zich aan. In Rhenen wenden we de steven weer richting het instappunt.”

Reserveren

De organisatie geeft ook alvast wat praktische informatie mee. “De prijs is 69,50 euro per persoon, voor leden en niet-leden.”

Plaatsen kunnen gereserveerd worden bij Eemland Reizen via 035-6234247. “Na aanmelding ontvangt u schriftelijk een bevestiging. Daarna kunt u de reissom per bank betalen.”

Wie het eerst belt

"We werken met genummerde plaatsen en beginnen van voren af aan, dus wie het eerst belt heeft de beste plaats.”

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Roy Wens via 06-49120841.