Kleding upcyclen met borduursel
Kleding upcyclen met borduursel Foto: Barbara Krysztof

Vrijdag 5 augustus

PC HelpdeskBEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw laptop, tablet of smartphone. Iedere werkdag geopend van 10.00 - 12.00 uur. Kosten bedragen € 3,00 per bezoek. Zie ook: www.pchelpdeskBEL.nl.

Formulieren inloop

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Tijdens de Formulieren Inloop ga jij met een vrijwilliger aan de slag om je financiële vraag te beantwoorden. Dat kan gaan over het aanvragen van een DigiD, toeslagen, belasting of een lastig formulier. 

Eemnes Kookt

17.30 uur | Huis van Eemnes

Iedere eerste vrijdag van de maand wordt er een wel heel bijzonder diner geserveerd. Iedere maand neemt een groep met gastkoks van jong tot oud onze keuken over en kookt een volledig driegangenmenu. Voor iedereen die zin heeft in gezelligheid. Zin om ook aan te schuiven? Reserveer je zitplaats door een kaartje te kopen.

Zaterdag 6 augustus

Beekhuizerzandtocht

8.00 uur | Aan de Meet Huizen

Drie fietsroutes (80 km, 100 km en 150 km) naar onder meer het Beekhuizerzand, een van de laatste grote stuifzandgebieden van Europa. Kijk voor inschrijven en kosten en voor de laatste informatie op onze website www.wtchuizen.nl.

Knutselworkshop

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Steek je handen uit de mouwen en kom lekker knutselen. Vandaag gaan we een pennenbakje maken.

Buiten bowls spelen

13.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Iedere week wordt er bowls (buitenste velden) gespeeld op zaterdag of zondag. Neem contact op met secretaris Rinske Jansen, 06-10061187 of: jansenrf@gmail.com, dan nodigen wij u graag uit om dit spel eens te komen spelen.

Zondag 7 augustus 

Muziekcafé

15.00 uur | Huis van Eemnes 

Iedere eerste zondag van de maand is het tijd voor het Muziekcafé. Met deze keer: Mathilde Keij en Jurgen van der Poel.

Dinsdag 9 augustus

Kleding upcyclen

10.00 uur | Haven 5 Huizen

Kleding upcyclen met borduursel, speciaal voor (jonge) statushouders of vluchtelingen. Neem je favoriete kledingstuk mee, materiaal is verder aanwezig. Kosten € 2,- p.p. Aanmelden bij Saskia via info@haven5.nl.

Scabble

14.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Iedere dinsdag van 14.00 uur tot 16.30 uur Informatie en/of aanmelden: Barbara Lith, blith@versawelzijn.nl. 

Vivium services

16.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Voor iedereen met vragen over zelfstandig thuis(blijven) wonen, welzijn en gezondheid. De consulent helpt u met advies en informatie over de mogelijkheden in de regio. 

Woensdag 10 augustus

Wandelvoetbal voor dames

10.30 uur | Sportvereniging
Huizen

Elke woensdag van 10.30 - 11.30 uur spelen momenteel 8 dames wandelvoetbal. Zij zijn op zoek naar maatjes vanaf 45 jaar die conditie willen opbouwen en lol maken leuk vinden. Aanmelden via Ed van Dijk e-mail: dijk6185@outlook.com. 

Donderdag 11 augustus

De Meesterverteller

15.00 uur | Haven 5 Huizen

Willem de Ridder, de 'Meesterverteller van Nederland' vertelt het sprookje 'De drie gouden haren van de duivel'. Kosten volwassenen € 7,50, kinderen tot 12 jaar € 5,-. Aanmelden info@haven5.nl.

Bridgen 

19.15 uur | De Blaercom Blaricum

Bridgevereniging De Bridge Gooiers organiseert deze zomer bridgeavonden die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Aanmelden vooraf is niet nodig, vrije inloop vanaf 19.00 uur met uw bridgepartner. Kosten zijn €2,50 per persoon voor niet leden.

Muziekcafé: Paul Poulisse

20.00 uur | Huis van Eemnes

Dit keer in het Muziekcafé: een sessie met Paul Poulissen.

Zaterdag 13 augustus

Open dag fotoschool

14.00 uur | De Krachtcentrale
Huizen

De Gooische Fotoschool houd een open dag van 14.00 - 18.00 uur. We vertellen u over het najaarsaanbod workshops en cursussen, maar ook voor algemene fotografie vragen of tips bent u welkom. 

Workshop: wijnproeverij

20.00 uur | Huis van Eemnes 

Je krijgt uitleg over de zin en onzin van wijn. Je mag en moet ervan genieten. Er schik aan beleven.  

Zondag 14 augustus 

Gonnie en Gijsje

15.00 uur | Huis van Eemnes 

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud.