Stijldansen was een van de onderdelen van Huizen Danst!
Stijldansen was een van de onderdelen van Huizen Danst! Foto: Bob Awick

Gezellig Huizen Danst! zet mensen aan tot bewegen en lachen

Cultureel

HUIZEN - Gezellig en veel lachende mensen, zo typeren de verschillende organisaties achter Huizen Danst! het evenement.

Studio Dansu, De Gooische Dansschool, Golden Oldies onder leiding van Froukje van ‘t Hoff, The Pride, Dynamic Arts Dance Academy hadden hun achterban meegenomen, wat zorgde voor een gezellige sfeer en leuke nieuwe interacties.

Jong, oud, verschillende dansstijlen, in een rolstoel of niet en diverse achtergronden kwamen allemaal bij elkaar op HuizenDanst!

Publiek
Het publiek vond het vooral leuk dat er voor iedereen wat wils was. Iedereen heeft een gezamenlijke passie voor dans wat zorgt voor verbondenheid. Elke dansaanbieders kwam met een eigen groepen en eigen dansstijl aan bod.

Hierdoor kon het publiek kennismaken met een divers aanbod aan dansen. Mensen deden mee met verschillende workshop en zelfs de burgemeester en wethouder van cultuur waagde een dansje.

Niet heel hoog
De opkomst was niet heel hoog maar diegene die er waren zijn erg te spreken over het event. Ze vonden het leuk om op deze dag in aanraking te komen met verschillende dansstijlen en met elkaar in contact te komen.

Bezoekers wisten eigenlijk niet eens dat er zoveel in Huizen gebeurt op dansgebied. “Op deze manier leer je elkaar kennen en ontstaan er mooie momenten zoals de jonge dj die stond te dansen met een danser van de Golden Oldies”, aldus de organisatie.

Goed gevoel
“Dans beweegt je de goede kant op en op elk gebied; fysiek, geestelijk en emotioneel. Je krijgt er zelfvertrouwen van en een goed gevoel door”, aldus een van de dansers van de Golden Oldies

De dansorganisaties hopen dat dit event jaarlijks terugkeert en kan uitgroeien tot een groter platform en begrip in Huizen.

De burgemeester en wethouder kwamen ook langs en lieten zien wat zij aan dansmoves hadden. Foto: Marco Klompalberts