Restaurant Vie Food & Drinks opent zaterdag haar deuren.
Restaurant Vie Food & Drinks opent zaterdag haar deuren. Foto: Bob Awick

Ambachtelijk en vers met passie bij Vie Food & Drinks

HUIZEN Na een ingrijpende verbouwing van ruim een maand opent restaurant Vie Food & Drinks haar deuren op zaterdag 1 oktober. Het pand, waarin voorheen restaurant Beau Geste was gevestigd, heeft een complete make-over gekregen.

“We hebben het helemaal gestript, alleen de muren zijn blijven staan”, vertelt eigenaar Justin Hoetmer, ook eigenaar van restaurant Boot. Hij nam Beau Geste ruim twee jaar geleden over. “Ik hou niet van half werk, het pand en interieur waren toe aan vernieuwing.”

De bar en toiletten zijn verplaatst en het interieur is nu modern en strak met een warme, toegankelijke uitstraling. Er is plek voor 82 gasten. Volgend voorjaar wordt het terras achter aangepast, waar dan plek is voor 45 gasten om lekker buiten te zitten.  

“Vie is een horecagelegenheid waar iedereen op ieder moment van de dag kan binnenlopen en waar je je welkom voelt. Voor alleen een drankje of koffie met gebak, maar ook voor lunch, een borrel of uitgebreid diner. We zijn zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 23.00 uur.”

“We hebben drie verschillende borrelplanken, bijvoorbeeld de borrelplank vlees met onder andere pastrami van gans en grillworst van zwijn met jalapeño en cheddar." 

"Voor vegetariërs hebben we een borrelplank met onder andere minipita met hummus, gegrilde groenten en burrata. Met de borrelplankmix kun je van zowel vlees- als vegetarische hapjes genieten.”  

Proeverijen

De borrelplanken zijn goed te combineren met een bier- of wijnproeverij. “We hebben achttien speciaalbieren en dertig soorten wijn, waarvan twaalf open flessen. Bij de proeverij kun je drie soorten wijn of bier proberen.”

Alles wat je bij Vie eet, is vers. Aan kant-en-klare producten of halffabrikaten doet de keuken niet. “We gebruiken ambachtelijke, lokale producten en maken alles zelf. Zalm en kip roken we zelf. Dat is onze passie, we zijn trots op wat we op tafel zetten.”
Het bordjesconcept voor het diner blijft bestaan bij Vie. "Gasten kunnen diverse kleine gerechten bestellen en die bijvoorbeeld samen delen. Ook staan er acht hoofdgerechten op de kaart. Vegetariërs kunnen kiezen uit zes gerechten. Ieder kwartaal hebben we een nieuwe kaart, we gaan met de seizoenen mee.”
De vernieuwde website van Vie Food & Drinks, www.viefoodendrinks.nl, gaat vrijdag online. Hier vind je de menukaarten en kun je reserveren. Dit kan ook via 035-526 49 95.