Een belangrijk knooppunt in de oost-westas.
Een belangrijk knooppunt in de oost-westas. Foto: Bob Awick

Informatiemiddag en -avond over vernieuwing oost-westas Huizen

Buurt & wijk

HUIZEN - Na de werkzaamheden rondom Tennisvereniging Huizen, gaat de gemeente Huizen nu verder met de vernieuwing van de oost-westas. Om mensen te informeren wordt een informatiemiddag en -avond georganiseerd.

Deze ‘nieuwe’ oost-westverbinding, van Huizermaatweg tot Stroomzijde, moet het voor fietsers en voetgangers veiliger, duidelijker en efficiënter maken. Het OV moet er sneller, meer comfortabel en beter door worden. 

De bedoeling is dat Winkelcentrum Oostermeent en de sportclubs in de buurt beter bereikbaar worden voor auto’s, fietsers en voetgangers en dat de nieuwe inrichting een goede toekomst voor de bomen biedt.

Nieuw groen
Het vele nieuwe groen en de extra beplanting worden op de omgeving afgestemd, zodat hun functie en uitstraling beter tot hun recht komen. De uitvoering van de werkzaamheden start naar verwachting vanaf 1 december. Vanaf komende week worden er al diverse vooronderzoeken uitgevoerd.

Aannemer BAM Infra Nederland gaat dit werk uitvoeren. Projectleider Geert de Breuker: “Wij zijn er trots op dat wij met dit werk mogen bijdragen aan een nog mooier Huizen. Voordat de werkzaamheden starten stellen wij ons graag aan u voor tijdens de informatiemiddag- en avond op 29 november a.s. Wij spreken u graag!”

Tot medio 2024
Vooral mensen die langs de oost-westas wonen, werken of sporten, gaan de werkzaamheden tegenkomen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio 2024.

Tijdens en na de werkzaamheden moet het resultaat een vernieuwde, veilige route met veel groen zijn. De gemeente Huizen wil er graag meer over vertellen op dinsdag 29 november tussen 16.00 en 20.00 uur op Scholengemeenschap Huizermaat, Monnickskamp 7.

“U kunt daar uw vragen stellen, tekeningen bekijken èn kennis maken met de mensen die tijdens de werkzaamheden ook uw aanspreekpunt zullen zijn”, aldus de gemeente. Meer informatie over de achtergrond van de werkzaamheden zijn te vinden op huizen.nl/oost-westas.