De Christelijke Koorvereniging Deo Juvante.
De Christelijke Koorvereniging Deo Juvante. Foto: Deo Juvante

Koorvereniging Deo Juvante pakt groots uit met het eerste kerstconcert

Cultureel

HUIZEN - Samen met het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor geeft koorvereniging Deo Juvante uit Huizen vrijdag 9 december een kerstconcert, samen ongeveer 140 zangers. 

In de schitterende ambiance van de Koepelkerk, die ook beschikt over een goede akoestiek, zal het koor onder leiding van dirigent Hugo van der Meij, voor het voetlicht treden. 

Op deze avond voeren de beide koren gezamenlijk het Kerstoratorium ‘Een nieuw begin’ van componist Johan Bredewout uit; een muzikaal en goed in het gehoor liggend werk over de geboorte van Christus.

Afwisselend kerstprogramma
Het Kerstoratorium ‘Een nieuw begin’ gaat over het kerstverhaal met onder andere teksten uit Lucas en Jesaja. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook twee bestaande koraalmelodieën in verwerkt.

De melodie van ‘Joy to the world’ loopt als een rode draad door het gehele werk. Ook zullen beide koren traditionele kerstliederen zingen.

Sopraan Willemijn de Munnik zal enkele solopartijen in de koorzang en een solistisch deel van het programma ten gehore brengen. De zangers worden begeleid door pianist Rens de Winter, percussionist Jaap Klootwijk, trompist Pascal van de Velde en orgelist Kees de Bruin. Alle musici staan onder leiding van dirigent Hugo van der Meij.  

Nuttige informatie
Het concert is in de Koepelkerk aan de Brinklaan in Bussum en begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open. Kaarten voor deze avond kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.deojuvante.nl, bij de koorleden en bij Chr. Boekhandel ‘De Echo’ in Huizen.