Er wordt nu gewerkt aan de fundering en het metselwerk voor de vloeren.
Er wordt nu gewerkt aan de fundering en het metselwerk voor de vloeren. Foto: © Bob Awick

Bouw woningen aan E. Ludenstraat begonnen, oplevering naar verwachting in week 30 volgend jaar

Buurt & wijk

De vier woningen die samen Elshof vormen zijn verkocht, de oude loodsen zijn gesloopt en bouwbedrijf Vreeswijk en Koebrugge is momenteel bezig de fundering voor de woningen te leggen. Halverwege volgend jaar kunnen de eigenaren hun nieuwe stulpje in de in de E. Ludenstraat betrekken.

Architect Christiaan Koop wilde op de plek van de oude loodsen van bouwbedrijf I. Zwart iets moois neerzetten. “Ik ben vorig jaar naar de eigenaar gegaan, die in een van de loodsen woonde met de vraag of hij de grond wilde verkopen en we hebben een bod gedaan.”

“In die periode was de markt erg goed, dus hij heeft mijn inziens een goede prijs voor zijn grond gekregen. Daarna heb ik een ontwerp gemaakt voor vier woningen. Deze pasten binnen het bestemmingsplan en ook de omgevingsvergunning werd zonder problemen verleend.”  

Goede verstandhouding

“De woningen zijn in oktober vorig jaar de verkoop in gegaan. Geïnteresseerden konden zich inschrijven en een bod uitbrengen. Het ging hard, we hadden binnen korte tijd ongeveer dertig inschrijvingen.”

“D..