Henk (l) en Hella van het Alzheimer Café.
Henk (l) en Hella van het Alzheimer Café. Foto: Bob Awick

Ontmoeten, delen en gezelligheid: praten over geheugenproblemen in het Alzheimer Café

Mensen

Dementie. Door de vergrijzing krijgen steeds meer mensen ermee te maken. Het is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes, waarvan Alzheimer het meest bekend is. Er komt veel af op mensen die ermee te maken krijgen. In het Alzheimer Café Huizen/BEL kunnen zij terecht voor informatie en contact met mensen in dezelfde situatie.

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte die veel vragen oproept. De vrijwilligers en deskundigen van het Alzheimer Café proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Het café wordt iedere derde donderdag van de maand georganiseerd in de Brassershoeve.

Henk Jolink is een van die vrijwilligers en tevens coördinator. Hij is inmiddels met pensioen, maar werkte jarenlang voor Versa Welzijn in het Geheugenhuiswaar dagelijks activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen of dementie geboden worden.

Henk: “Dit gebeurt op een kleinschalige manier in de Draaikom. Niet alleen mensen met geheugenproblemen zijn welkom, ook hun mantelzorgers. Maar de ervaring leert dat deze activiteiten juist een moment zijn voor m..