Als buurtsportcoach motiveert Manon Morelissen mensen om in beweging te komen. 'Sporten verbindt en geeft energie.'
Als buurtsportcoach motiveert Manon Morelissen mensen om in beweging te komen. 'Sporten verbindt en geeft energie.' Foto: Bob Awick

Buurtsportcoach Manon Morelissen krijgt Huizen in beweging

Mensen Zaterdagportret

Als moeder van vier ben je altijd in touw. Helemaal als je niet alleen moeder bent, maar ook nog eens sportief exemplaar. Manon Morelissen (52) doet als buurtsportcoach haar uiterste best om Huizen in beweging te krijgen. En dat lukt aardig.

Ze is op een prachtige herfstmaandag in november op de fiets naar de Haven van Huizen gegaan voor het interview dat bijna niet kon doorgaan. Ze had een dubbele afspraak gemaakt, maar de fysio kon ze onmogelijk afzeggen, daar moest ze naar toe. Een slijmbeursontsteking in haar heup is pijnlijk en vertraagt haar leven. 

Maar: het is allemaal goed gekomen met de afspraken en op adem komt ze achter haar kop gemberthee. “Ik ben sinds 2018 buurtsportcoach en werk voor de Sportadviesgroep,” steekt ze van wal, “en dat is eigenlijk begonnen op school. Ik was die moeder die bij alle schooltoernooien aanwezig was als trainer of leider. Als je vier kinderen hebt is er altijd wel wat te doen, dus ik was daar best druk mee. helemaal niet erg.” 

Rode draadZ..