Hannes Minnaar tijdens het eerste concert van Muziekatelier Huizen
Hannes Minnaar tijdens het eerste concert van Muziekatelier Huizen Foto: Larisa Landré

Feestelijk openingsconcert Muziekatelier Huizen in Nieuwe Kerk

Cultureel

HUIZEN - Het openingsconcert van de Stichting Muziekatelier Huizen vond afgelopen vrijdag 18 november plaats in de Nieuwe Kerk te Huizen.

“In een goed gevulde zaal wist meesterpianist Hannes Minnaar het publiek te boeien met een origineel programma”, aldus de stichting.

“Voor vele toehoorders zullen de Preludes en fuga’s van Dmitri Sjostakovitsj onbekende werken geweest zijn, waarnaar echter door de overtuigende vertolking van Hannes Minnaar ademloos geluisterd werd.”

Staande ovatie
Voor het tweede deel van het programma had Minnaar gekozen alle 24 Préludes van Frédéric Chopin uit te voeren. “Ook hierin wist hij door zijn virtuositeit en het schilderen met klanken het publiek in zijn ban te houden.”

“Een staande ovatie beloonde Hannes Minnaar voor het uitzonderlijk hoge niveau van dit concert. Een niveau dat de Stichting Muziekatelier Huizen voor ogen heeft bij de programmering in de toekomst.”

Kerstconcert
Het volgende concert is gepland op zaterdag 17 december waar dan de Roden Girl Choristers onder leiding van Sonja de Vries in een Festival of Lessons and Carols een kerstconcert zullen verzorgen.

Dit concert vindt wederom plaats in de Nieuwe Kerk Huizen, van 16.30 tot 18.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via muziekatelierhuizen.nl en aan de deur.