Kerst in en om de Krachtcentrale
Kerst in en om de Krachtcentrale Foto: aangeleverd

Kerstfeest voor iedereen in en om De Krachtcentrale

HUIZEN Maar liefst 24 jaar lang lieten Paul Schiffers en een team van vrijwilligers aan de Kombuis een kerststal verrijzen. Na twee jaar kan het jubileum eindelijk gevierd worden.

De kerststal is naar De Krachtcentrale aan de Havenstraat verhuisd, waar een heleboel activiteiten worden georganiseerd. De kerststal is van 16 tot en met 31 december toegankelijk voor bezoekers.              

Initiatief

Het initiatief van Paul Schiffers groeide in 24 jaar uit tot een waar fenomeen, waar bezoekers van binnen en buiten Huizen op af kwamen. Door de coronapandemie werd de 25ste editie twee keer afgeblazen, maar dit jaar gaat het wel door.

Als nieuwe locatie werd het terrein rond De Krachtcentrale uitgekozen. Het bericht dat er ook dit jaar een kerststal zal verrijzen, leverde veel positieve reacties op. Daaruit werd een nieuw doel voor de kerststal gevormd.

Er is een samenwerking aangegaan met allerlei sociale organisaties zodat echt alle bewoners van Huizen hierbij betrokken zijn. Ook voor de vluchtelingen uit Oekraïne is ruimte om de kerstviering mee te maken. Verschillende partijen, waaronder de Rotary serviceclubs en de gemeente, maken deze aanpak mogelijk.

Activiteiten

Niet alleen de kerststal staat straks op het terrein bij De Krachtcentrale, maar ook een draaimolen en een zweefmolen. Bij de foodtrucks kan een snack of een drankje worden gekocht. Net als vroeger zijn er nu ook weer schapen en op Kerstavond zingt Sarita's Hartkoor en er zijn vaak bijzondere bijeenkomsten.

Helpen bij een goed verloop van dit feestelijke jubileum? Meld je aan via 06-5322 7713.