Sven van Balen (l) en Erna Snelder van Slokker Bouwgroep vertellen over de duurzame idealen van het bedrijf.
Sven van Balen (l) en Erna Snelder van Slokker Bouwgroep vertellen over de duurzame idealen van het bedrijf. Foto: Mare Lensvelt

Gebouw verschuiven om bomen te behouden? Duurzaamheid speerpunt Slokker Bouwgroep

Bedrijven

Opnieuw een tweede plaats voor de Slokker Groep in de lijst van meest duurzame bouwbedrijven van Nederland vorig jaar. Hoe draait dit Huizer familiebedrijf op internationale schaal in de duurzame bouw mee? 

Bijenkorven op het dak, een plafond van duurzaam hout en overal ledlampen met bewegingssensoren. Duurzaamheid reikt bij Slokker Bouwgroep verder dan haar bouwprojecten. Ook het eigen vastgoed maken zij zo duurzaam mogelijk.

De inspanningen van de Slokker Groep leidden in november vorig jaar opnieuw tot een prachtige tweede plek in de Forest50-ranking. Deze prestigieuze lijst rangschikt de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland naar duurzaamheid.

Trots

“Het verschil met de nummer één is slechts twee van de 145 punten”, vertelt Erna Snelder trots. Ze werkt als KAM-functionaris bij Slokker. Ze is verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijkheid van het bedrijf. Ieder jaar regelt Erna de inzendin..