Van links naar rechts: Hjalmar de Kort, Gerrit Pas, Mickey Matitahatiwen en Ruud Hehenkamp bij de deur van de Pniëlkerk.
Van links naar rechts: Hjalmar de Kort, Gerrit Pas, Mickey Matitahatiwen en Ruud Hehenkamp bij de deur van de Pniëlkerk. Foto: Bob Awick

Illustrator ‘Kijkbijbel’ maakte kunstwerk deur Pniëlkerk. Grote stap richting mogelijke restauratie

Cultureel

Van gedicht via bundel naar kunstenaar en mogelijke restauratie van de kerkdeur van de Pniëlkerk aan de Weideweg hoek Gemeenlandslaan. Het kan soms wonderlijk lopen in het leven.

In ieder geval had auteur Ruud Hehenkamp die wonderlijke weg niet voorzien toen hij ooit gecharmeerd van de deur een gedicht erover schreef in zijn beeldrubriek in het Nieuwsblad voor Huizen.

“Ik vond het bijzonder dat er op een kerkdeur aan de buitenkant een kunstwerk te zien is”, vertelt Ruud Hehenkamp. “Dat zie je in Nederland sowieso niet vaak en dit is de enige in Huizen. Bovendien is het een zeer expressieve afbeelding, waarin ik de overtocht van de Molukkers naar Nederland zag. Daarom wilde ik van dit kunstwerk een gedicht maken.”

“Toen ik de gedichten ging uitgeven in de bundel ‘Dichterbij kunst in Huizen’ bedacht ik dat een actie voor een goede doel een mooi initiatief zou zijn. De deur staat niet op de gemeentelijke lijst van kun..