Nienke de Wit vertrekt bij het Huizer Museum.
Nienke de Wit vertrekt bij het Huizer Museum. Archieffoto: Bob Awick

Museumdirecteur Nienke de Wit vertrekt naar Zuiderzee Museum

Mensen

HUIZEN - Nienke de Wit, directeur van het Huizer Museum vertrekt. Half februari vertrekt ze naar het Zuiderzee Museum.

“Het bestuur betreurt haar besluit maar respecteert haar keuze. Haar enorme drive; creativiteit en haar doorzettingsvermogen zullen wij gaan missen”, laat voorzitter Judith Maas weten.

Uitdaging
“Wij wensen haar veel succes met deze volgende stap in haar carrière en bedanken haar voor haar inzet de afgelopen 8 jaar. Voor het bestuur van het museum een uitdaging om in haar opvolging te voorzien.”

Het museum heeft in 2022 een extra financiële ondersteuning van de Gemeente Huizen gevraagd. In de laatste gemeenteraad van de 2022 is daar gedeeltelijk aan tegemoet gekomen.

Subsidie gemeente
“Het museum heeft niet de volledig gevraagde ondersteuning gekregen, maar het bestuur ziet de toekenning toch als een teken van waardering van de raad voor het museum. Het betekent toch een stijging van 25 procent ten opzichte van de bestaande subsidie.”

“Het bestuur van het museum realiseert zich dat er ondanks de uitbreiding van de basissubsidie van de Gemeente er een financieel tekort zal ontstaan als de exploitatie op dezelfde wijze wordt uitgevoerd dan tot nog toe gedaan.”

Evalueren
Daarom zal het bestuur de huidige activiteiten van het museum evalueren. “Het bestuur realiseert zich dat het museum alternatieve aanvullende financieringsbronnen zal moeten aanboren.”

“Het bestuur zal daar vol op inzetten en ziet zich in dit streven welwillend ondersteund door de gemeente”, aldus Judith Vermaas.