‘Ik ervaar mezelf als schepsel van God, in relatie tot andere schepsels. Ik wil het goede doen, verantwoordelijkheid dragen.’
‘Ik ervaar mezelf als schepsel van God, in relatie tot andere schepsels. Ik wil het goede doen, verantwoordelijkheid dragen.’ Foto: Bob Awick

Oud-wethouder Marianne Verhage leeft vanuit liefde en verantwoordelijkheid

Mensen Zaterdagportret

Marianne Verhage (69) was vier jaar lang wethouder voor de ChristenUnie. Na een lange loopbaan waarbij er van alles op haar pad kwam, was dit voor haar echt de kers op de taart. “Het zou de afsluiting van mijn carrière zijn.”

Toen Marianne in 2014 werd gevraagd om wethouder te worden, was dat voor haar een terugkeer naar een vertrouwde plek: van 1994 tot 1998 was ze ook al raadslid in de gemeente Huizen geweest. “Ik ben toen gestopt omdat ik vond dat je vanuit de oppositie te weinig het verschil kon maken.”

“Dit woog niet op tegen het feit dat ik dan niet bij mijn kinderen kon zijn.” Als wethouder kon ze dat verschil wel maken, met in haar portefeuille onderwijs, jeugdzorg, wonen, preventie en sport. “Ik wilde er echt uithalen wat erin zit, wilde bijvoorbeeld graag zorg en veiligheid aan elkaar verbinden.”