Aan de koffie met wat lekkers.
Aan de koffie met wat lekkers. Foto's: PvdA/GroenLinks

Gezamenlijke receptie PvdA en GroenLinks opmaat naar krachtiger tegengeluid

Politiek

HUIZEN - Met koffie en de beroemde wikkelkoek van Kruijmer werden zo’n dertig leden van PvdA en GroenLinks ontvangen bij een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van beide partijen.

Plaats van handeling was het Huizer Museum. “De sfeer was meteen goed en er werd door beide voorzitters Monica Lemmens en Niek Honig de hoop uitgesproken op nog meer samenwerking tussen de beide linkse partijen”, aldus Margot Leeuwin van de PvdA.

Krachtiger tegengeluid
“Vrijwel alle leden staan hierachter, ook om een krachtiger tegengeluid te laten horen in de verrechtse en marktdenkende samenleving, waar we momenteel in leven. Meer solidariteit én verduurzaming in en van onze omgeving is hard nodig volgens beide partijen”, aldus Monica Lemmens van GroenLinks.

“De politiek leiders Karin Rienstra en Margot Leeuwin doen gelukkig al veel samen bij raadsvragen, moties en initiatieven.”

Rondleiding museum
Na de koffie en een kennismakingsronde voor de minder bekende leden ging het hele gezelschap op uitnodiging van vertrekkend directeur Nienke de Wit het museum in.

Daar kreeg men een korte toelichting van fotograaf Jackie B, die de prachtige foto’s gemaakt heeft. Commentaren als: hoogstaand niveau, grote klasse, prachtige belichting en een internationaal thema van integratie en een vloeiend samengaan van culturen, waren te horen.

Heel goed samen
“Waar een klein museum groot in kan zijn. Hulde aan de fotograaf én aan Nienke de Wit, die de tentoonstelling binnen haalde”, stelt Margot Leeuwin.

“Met een glas champagne en heerlijke happen, prima verzorgd door de vrijwilligers van het museum, waren er twee conclusies: rood en groen gaan heel goed samen én het Huizer Museum, mag als cultuurcentrum niet verloren gaan”, besluit Monica Lemmens namens de partijen.

Een rondleiding in het Huizer Museum was onderdeel van de receptie.