Werkgroep ‘Onder de mensen Huizen’ organiseert een gratis workshop.
Werkgroep ‘Onder de mensen Huizen’ organiseert een gratis workshop. Foto: Vrijwilligerscentrale Huizen

Gratis workshop over leefplezier in De Engel

Algemeen

HUIZEN - Iedereen heeft baat bij plezier in het leven, want als je kunt genieten dan voel je je prettig. Werkgroep ‘Onder de mensen Huizen’ organiseert een gratis workshop over dit onderwerp voor inwoners uit Huizen. 

In deze workshop ontdekken deelnemers wat voor hen het belangrijkst is en hoe je daar meer uit kunt halen. Denk aan gezondheid, sociale contacten, prettig wonen, lekker eten, leuk werk of hobby’s.

Eenzaamheid 
De workshop is voortgekomen uit de ‘Week tegen Eenzaamheid’ in het najaar van 2022. Daar bleek dat sommige bezoekers, senioren maar ook jongere mensen, zich in het dagelijks leven weleens eenzaam voelen.

“Ik had nooit gedacht dat ik in korte tijd achter zoveel wensen, talenten en passies kon komen. Wat mooi om te zien hoe je daar zo pratend achter komt”, vertelt een oud-deelnemer.

Niets moet
De workshop nodigt uit om te kijken wat men zelf kan doen om lekkerder in je vel te zitten. Of om de eerste stap te zetten naar meer sociale contacten.

Het is vooral een laagdrempelige ochtend waarbij niets moet. Erbij zijn, luisteren en na afloop meedoen aan de lunch is ook mogelijk.

Praktische informatie
De workshop is vrijdag 3 februari van 9.30 tot 12.30 uur in De Engel, Cesar Francklaan 13, Huizen. De ochtend start met koffie en thee, na afloop is er een gezamenlijke lunch.

Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Voor degenen die slecht ter been zijn kan vervoer geregeld worden via de vrijwilligerscentrale.

Meer informatie en aanmelden kan via Vrijwilligerscentrale Huizen, Kristel Menssink 035 526 7553 of via de mail info@vchuizen.nl.