Vrijwilligers met elkaar in gesprek.
Vrijwilligers met elkaar in gesprek. Foto: aangeleverd

Eerste Ambassadeursbijeenkomst Vrijwilligerscentrale

Mensen

HUIZEN - In Gasterij ‘t Nennetje kwamen vrijdag 13 januari 39 vrijwilligers van Vrijwilligerscentrale Huizen bij elkaar voor een eerste ambassadeursmeeting. Doel was om samen na te denken over ieders eigen vuurtje en hoe dat bij anderen aangestoken kan worden.

Ook in Huizen verandert de samenleving in rap tempo. Oudere inwoners moeten steeds langer thuis wonen, inwoners voelen zich in toenemende mate eenzaam en veel mensen zijn erg op zichzelf. 

Aan de andere kant is er een groeiende behoefte aan nabije contacten die betekenisvol zijn. Dit zorgt ervoor dat er een toenemend beroep wordt gedaan op vrijwilligers om hier een zinvolle invulling aan te geven.

Nabije contacten
Tijdens de ambassadeursmeeting hebben de vrijwilligers onder het genot van hapjes en drankjes elkaar geïnspireerd en aangewakkerd om na te denken over hun persoonlijke inzet, passie en betrokkenheid.

De vrijwilligers gingen naar huis met een tas vol nieuwe ideeën, tips, energie en nieuwe motivatie om invulling te geven aan het ambassadeurschap voor Vrijwilligerscentrale Huizen.

Aan het eind van de ontmoeting was iedereen het over één ding eens: Samen maken we het verschil!