Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Kom jij ons uitleenteam versterken?
Stichting Speel-o-theek leent speelgoed uit om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. De uitleen van het speelgoed wordt geregeld door vrijwilligers. Als vrijwilliger help je onze leners en hun ouders/verzorgers bij het lenen van speelgoed. Je geeft advies en registreert de uitleen en inname van het speelgoed. Daarnaast zijn er diverse andere taken waaraan je als vrijwilliger een bijdrage kunt leveren. Ben jij gastvrij? Word je blij van kinderen? Als Speel-o-theek zoeken we nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen, je inzet is in overleg. Uiteraard bieden we goede begeleiding tijdens het inwerktraject. Ben je geïnteresseerd, laat Mirjam van de Speel-o-theek het weten.
Gezelligheid met ouderen met dementie
In vestiging de Eemhof van Amaris wonen 24 ouderen met dementie. Zij zijn ingedeeld in drie woongroepen, met elk een eigen huiskamer. In de huiskamers spelen zij een spelletje, lezen wij ze voor en drinken zij een kopje koffie. Ook eten zij daar met elkaar en is er regelmatig een christelijke samenkomst. Vind jij het mooi om een thuisgevoel te creëren voor de ouderen in de Eemhof? Je maakt de bewoners daar erg blij mee. Als jij ervaring met ouderen met dementie hebt, nodigt Corina van Amaris jou graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Gastvrouw/heer voor Oogcafé 't Gooi in Huizen
Elke laatste vrijdag van de maand is er een Oogcafé 't Gooi in de Meentamorfose in Huizen. Het is een ontmoetingsplaats waar thema's worden besproken en sociale activiteiten worden georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Wij zijn op zoek naar een gastvrouw/heer ter versterking van ons team, die het leuk vindt om onze bezoekers hartelijk te ontvangen. Die koffie en thee schenkt voor de bezoekers en een praatje met hen maakt. Lijkt het je leuk om ons team te versterken of wil je een keer meewerken om te kijken of het wat voor je is, stuur dan een bericht naar Ron van het Oogcafé.