SKBNM zet zich breed in voor kinderen.
SKBNM zet zich breed in voor kinderen. Foto: Floor Mommers

Werk dat er toe doet en nog leuk is ook

Meer dan ooit is de kinderopvang op zoek naar nieuwe, enthousiaste en leuke collega's. En dat werken in de kinderopvang meer is dan alleen maar 'op kinderen passen' weten de medewerkers van Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM) als geen ander. 

"Wat we willen is mensen niet alleen zien te overtuigen hoe ontzettend leuk het is om in de kinderopvang te werken, maar ook hoe betekenisvol en belangrijk dit werk is", zegt een medewerker van SKBNM. “Want in de kinderopvang draag je bij aan de ontwikkeling van een kind, je ondersteunt ouders en bent een partner in de opvoeding. Echt een baan van betekenis dus.”

Kind op één

Wanneer je werk hebt dat ertoe doet, wil je natuurlijk ook dat je werkgever ertoe doet. "Nou, dan zit je goed bij SKBNM, want wij zijn een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. Bij ons staat het kind op één. En dat geldt voor álle kinderen. Wij zijn de enige kinderopvang in Gooise Meren die voor- en vroegschoolse educatie biedt om alle kinderen een gelijke start op de basisschool te geven. En de enige die buitenschoolse opvang voor het speciaal basisonderwijs biedt. SKBNM werkt heel nauw samen met scholen en jeugdzorginstanties en sponsors een groot deel van de jeugdsportverenigingen. Daardoor zijn de lijntjes kort en kan makkelijk worden bijgestuurd."

Vrijheid en eigen inbreng

Dat SKBNM zich breed inzet voor kinderen en investeert in kinderen en medewerkers, draagt bij aan een heel prettige werkomgeving. “Bij SKBNM draait het allemaal om ontwikkeling. Die van het kind staat voorop en daarmee ook die van ons. Dat we het niet doen om winst te maken, merk je aan alles", zegt een collega. Ook zeggen collega’s het fijn te vinden dat er veel vrijheid en ruimte is voor eigen inbreng bij SKBNM. En natuurlijk is het werk gewoon leuk om te doen. Dat heeft vooral te maken met het contact dat medewerkers met de kinderen hebben, de afwisseling van het werk (geen dag is hetzelfde) en de samenwerking met collega's en ouders. 

Wie op zoek is naar een leuke baan in de kinderopvang kan contact opnemen met Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg. Bel of app naar 06-59812860 of stuur een mailtje naar solliciteren@skbnm.nl.