Iedere tweede en vierde woensdag van de maand wordt een tocht van zo’n 35 kilometer gefietst.
Iedere tweede en vierde woensdag van de maand wordt een tocht van zo’n 35 kilometer gefietst. Foto: aangeleverd

Huizer Senioren Fietsclub zoekt nieuwe leider

Sport

HUIZEN - Huizer Senioren Fietsclub is op zoek naar een nieuwe leider. De huidige leider, Ton Klijnman, stopt er in oktober mee.

Na tien jaar de fietstochten georganiseerd te hebben, wil Ton graag het stokje overdragen aan iemand anders en zelf als deelnemer meedoen aan de tochten. 

Fietsgroep
Het hele jaar door fietsen de leden van Husefi iedere tweede en vierde woensdag van de maand een tocht van zo’n 35 kilometer. 

Onderweg wordt gestopt voor een kop koffie of een lunch. De start is om 10.00 uur bij de Brassershoeve, het ‘clubhuis’ van de fietsclub. De fietsgroep bestaat meestal uit zo’n 17 tot 22 leden.

Taken
De leider is verantwoordelijk voor het bedenken van de route, het reserveren van een restaurantje of café en het in de gaten houden van de weersvoorspellingen. Tevens houdt hij of zij de groep bij elkaar en zorgt ervoor dat er veilig kan worden overgestoken. 

Ook het organiseren van de driedaagse fietstocht naar de Veluwe in het voorjaar, de jaarlijkse pannenkoekentocht naar Lage Vuursche en de oliebollentocht eind december behoort tot de werkzaamheden.  

Aanmelden
Iedereen die het leuk vindt om te fietsen, met mensen om te gaan en te organiseren, is welkom om te reageren. 

Over de invulling, bijvoorbeeld op een andere dag fietsen of met iemand samen organiseren, kan worden gepraat. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Ton, 06-49 91 66 04, acklijnman@gmail.com..